Severozápadní přístav
+5
Megumi
Ren Kouen
Mikoto Hyūga
Shinobi (Samurai)
Reina Kana
9 posters
Naruto Stories: The Revolution :: RPG GAME :: Naruto Stories: The Origin :: Herní místnosti :: Shimo no kuni
Strana 3 z 3
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Severozápadní přístav
First topic message reminder :
Ač se to nezdá severozápadní přístav je pro Shimo no kuni stěžejní bod, protože odtud se do celé země díky rybolovu a lodí přijíždějícím z velké dálky dostávají zásoby jídla, ryby, nerostné suroviny a další potřeby. Přístav je přísně střežen a nesmí se zde bojovat. Je to poklidné místo, pokud se někdo řídí základními pravidly.
1. Pracuj poctivě
2. Pomáhej pracujícím starcům
3. Podnikání je vítáno
4. Žádné zbraně ani násilí
Poslední bod je velmi specifický, přístav je totiž jako jediný v zemi ohraničen velkou kamennou zdí, kde je jedna brána. U té se odezvdávají zbraně do jistých skříněk, od kterého dostane účastník klíč. Pokud přijede loď i jejich majitelé mohou na pevninu vstoupit pouze bez zbraní. Na tomto místě je velká koncentrace pracujících lidí. Zde se nachází nejvíc pracovních nabídek.
(akorát si odmyslete tu zelenou trávu, přístav je zasněžený a pravidelně je tam teplota kolem nuly. Jsme ve Sněžné zemi přece a od vody jde největší zima.)
Ač se to nezdá severozápadní přístav je pro Shimo no kuni stěžejní bod, protože odtud se do celé země díky rybolovu a lodí přijíždějícím z velké dálky dostávají zásoby jídla, ryby, nerostné suroviny a další potřeby. Přístav je přísně střežen a nesmí se zde bojovat. Je to poklidné místo, pokud se někdo řídí základními pravidly.
1. Pracuj poctivě
2. Pomáhej pracujícím starcům
3. Podnikání je vítáno
4. Žádné zbraně ani násilí
Poslední bod je velmi specifický, přístav je totiž jako jediný v zemi ohraničen velkou kamennou zdí, kde je jedna brána. U té se odezvdávají zbraně do jistých skříněk, od kterého dostane účastník klíč. Pokud přijede loď i jejich majitelé mohou na pevninu vstoupit pouze bez zbraní. Na tomto místě je velká koncentrace pracujících lidí. Zde se nachází nejvíc pracovních nabídek.
(akorát si odmyslete tu zelenou trávu, přístav je zasněžený a pravidelně je tam teplota kolem nuly. Jsme ve Sněžné zemi přece a od vody jde největší zima.)
Reina Kana- S-rank (vůdce klanu)
- Poèet pøíspìvkù : 185
Re: Severozápadní přístav
Už jsem zdravou rukou odhrnoval plachtu při vstupu a vykračoval ven, když v tom mě Takumi oslovil hlasem, který zdánlivě nepříslušel vládci vítězné armády. Pozastavil jsem se stále směrem ze stanu a vyslechl si veškerá jeho slova. Plachtu jsem nakonec pustil, otočil se směrem ke zdrcenému Daimyovi a dvěma delšími kroky se přiblížil k jednomu z trámů, které celý stan držely a opřel se o něj, přičemž jsem letmo přejel pohledem přes strážce, co tu stále postával, až na Takumiho. "Když slibujete," jednoduchou odpovědí jsem mu potvrdil jeho domněnky a naznačil mu, že mu žádanou chvíli věnuji. K tomu ani samotná věta nebyla nutná, bylo vidno, že si mou pozornost získal. Ze zvyku jsem si prokřupával v klouby na prstech ruky, na tváři mi zůstával neutrální výraz, který značil únavu psychickou i fyzickou. Všichni jsme vypadali podobně zmoženě a mně už to začalo lézt na nervy, vyčaroval jsem tedy na truc menší úšklebek na tváři po krátké pozitivní vzpomínce na to, jak celé moje dobrodružství v Shimo no Kuni vlastně začalo.
Reizo Kaneki- A-rank
- Poèet pøíspìvkù : 200
"Takže, píšem si, poprosiť Goemona pri poháriku o ukážku ďalších pofidérnych švindlovacích techník," zaškerila som sa. Všetko nasvedčovalo o tom, že to bude ozaj zábavná, a zrejme aj príjemná skúsenosť. Za predpokladu, že si konečne nechá spraviť tie rebrá a ošetriť ten otras mozgu. Keď ma ťapol po ramene, nečakala som to natoľko, že ma takmer zdrbal na zem. Na poslednú chvíľu som však nejako udržala na nohách. Kto vie, akým zázrakom.
"Ty ma raz zabiješ," neodpustila som si uštipačnú poznámku s jemným úsmevom na perách. Brala som to s humorom. Vykročila som späť s Goemonom. Obaja sme mali svoju rolu, ktorú sme hrali, každý z nás z iných dôvodov. Vypäla som hruď, aby som pôsobila viac hrdo a "vznešene", pričom výraz v tvári sa zmenil na nič nehovoriaci a oči chladné. Bola som v tom dobrá, konieckoncov, v takejto forme som fungovala väčšinu života. Bol to pre mňa zvyk.
"Hej, hej, keď to rozhýbeš. Občas sa samej seba pýtam, či si náhodou niekedy nezakopol o niečo a náhodou ti nevypadol mozog," poznamenala som sarkasticky a znova zavrtela hlavou.
"Dobre teda. Za uši ťa dotiahnem k nejakému medikovi hneď, ako sa tu Takumi objaví," to znamenalo, že som tu mienila dovtedy čakať. Bola som síce vyčerpaná, obaja sme boli, ale napriek tomu som akosi nedávala na sebe žiadne známky únavy poznať.
"Ty ma raz zabiješ," neodpustila som si uštipačnú poznámku s jemným úsmevom na perách. Brala som to s humorom. Vykročila som späť s Goemonom. Obaja sme mali svoju rolu, ktorú sme hrali, každý z nás z iných dôvodov. Vypäla som hruď, aby som pôsobila viac hrdo a "vznešene", pričom výraz v tvári sa zmenil na nič nehovoriaci a oči chladné. Bola som v tom dobrá, konieckoncov, v takejto forme som fungovala väčšinu života. Bol to pre mňa zvyk.
"Hej, hej, keď to rozhýbeš. Občas sa samej seba pýtam, či si náhodou niekedy nezakopol o niečo a náhodou ti nevypadol mozog," poznamenala som sarkasticky a znova zavrtela hlavou.
"Dobre teda. Za uši ťa dotiahnem k nejakému medikovi hneď, ako sa tu Takumi objaví," to znamenalo, že som tu mienila dovtedy čakať. Bola som síce vyčerpaná, obaja sme boli, ale napriek tomu som akosi nedávala na sebe žiadne známky únavy poznať.
Mikoto Hyūga- A-rank
- Poèet pøíspìvkù : 157
Venoval som jej ešte jeden pohľad. Chvíľku som si ju premeriaval, skúmavo. Kto vie čo som tým pohľadom myslel.
Len som k nej zľahka prikývol a pomaly vošiel do veliteľského stanu. Našťastie tej práci už nebolo až tak veľa keďže hneď po boji sa vyriešila otázka väčšiny závažnejších rozkazov. Keby že sa Takumi zobudí a vyjde zo svojho stanu, mohol si všimnúť, že sa tu okolo prístavu pomaly rozkladal tábor. Predsa len som mal v pláne nechať našich shinobi vydýchnuť.
A tak som zabíjal zvyšok svojho času. Vo veliteľskom stane, dohliadaním nad fungovaním tejto spojenej "armády" z rôznych klanov, žoldnierskych skupín ako aj miestnych.
Len som k nej zľahka prikývol a pomaly vošiel do veliteľského stanu. Našťastie tej práci už nebolo až tak veľa keďže hneď po boji sa vyriešila otázka väčšiny závažnejších rozkazov. Keby že sa Takumi zobudí a vyjde zo svojho stanu, mohol si všimnúť, že sa tu okolo prístavu pomaly rozkladal tábor. Predsa len som mal v pláne nechať našich shinobi vydýchnuť.
A tak som zabíjal zvyšok svojho času. Vo veliteľskom stane, dohliadaním nad fungovaním tejto spojenej "armády" z rôznych klanov, žoldnierskych skupín ako aj miestnych.
Goemon- A-rank
- Poèet pøíspìvkù : 118
Bolo toho nepochybne veľa, čo som mal na srdci. Nebol som však človek, ktorý by to za normálnych okolností zdieľal s ostatnými. Mal som totiž jasnú predstavu o neoblomnom vodcovi, ktorý musí byť pred svojimi ľuďmi vždy svojrázny a neoblomný, no možno práve preto, pretože bol Reizo v podstate cudzinec, som bol ochotný tentokrát urobiť výnimku. V prvom rade som však dal znamenie môjmu strážcovi, nech nás nechá osamote, a hoci s tým zdanlivo nesúhlasil, trval som na svojom, takže nemal na výber. Ako náhle som mal istotu, že už máme naozaj súkromie, pripravil som sa to spustiť. Toľko otázok, ktoré som chcel položiť a už roky mi ťažili myseľ i srdce. Chcel som vedieť každičký detail o tom, ako na tom moja malá sestrička je, ako sa od doby, čo som ju videl naposledy, zmenila, čím všetkým si musela prejsť a ako to po fyzickej i psychickej stránke zvláda, no v snahe dodržať sľub som sa ovládol a prešiel k veci.
"Dlhujem vám ospravedlnenie," vykoktal som zo seba na úvod po krátkej chvíli ticha a zhlboka sa nadýchol. "Uvedomujem si, že som vo vás mal mať väčšiu dôveru. Nemal som sa spoliehať na Kyosanto... nemal som brániť nášmu opätovnému zjednoteniu... a rozhodne som sa nemal snažiť všetko vyriešiť sám," dodal som v zápätí a odbočil pohľadom smerom k otvoru stanu. "Potom ako som sa vymanil z Reininho zajatia som mal pocit, že mi bola udelená druhá šanca všetko napraviť a zachrániť Shimo no Kuni. Cítil som potrebu vykompenzovať si všetok ten čas, čo som stratil. Chcel som Kotomi odstrániť z jej komplikovanej pozície a dostať do bezpečia mimo dosah Chinoike a Kyosanto, sám sa zbaviť všetkých bezprostredných hrozieb a získať príležitosť na to, aby mi Reina porodila mocného nástupcu, ktorý povedie krajinu k dosiaľ nevídaným výšinám. A to všetko len preto, pretože som neveril tomu, že by moja sestrička napriek jej ohromnému talentu dokázala so svojou povahou niesť tak ťažké bremeno na vlastných ramenách... no za tento posledný rok som si uvedomil, že som bol až veľmi naivný," pokračoval som tichým hlasom.
"Vo všetkom, o čo som sa pokúsil, som zlyhal. Chcel som dostať Kotomi násilne k sebe a zhodiť ju z jej postu vodkyne rebelov, no namiesto toho som len spôsobil niekoľko zbytočných smrtí a ďalšiu bolesť. Chcel som vyriešiť konflikt s Kaminari no Kuni tým, že zbavím Chinoike ich výhodného postavenia, no akurát som ich vyprovokoval k zbytočnej vojne. Chcel som v správny čas zradiť a zbaviť sa Kyosanto, ktorí pre celý svet ako ho poznáme predstavujú obrovskú hrozbu, no len som ich trochu zdržal a prišiel tak o našu najmocnejšiu zbraň, Reinu, a s ňou i o kontrolu nad klanom Kana a šancu na silného potomka. Ani len víťazstvo v tejto vojne nie je mojou zásluhou. Nebyť toho, že ste nás prišli zachrániť vy a Uchihovia, určite by sme prehrali. Všetky moje ambície nám priniesli akurát viac starostí," dostal som zo seba konečne to najpodstatnejšie, čo zo mňa potrebovalo ísť už nejakú dobu von. "Nehovorím vám to preto, pretože očakávam odpustenie. Teraz už len chcem pochopenie a do tretice poslednú šancu. Ako náhle doriešime situáciu na tomto mieste, žiadam vás, aby ste ma zaviedli k mojej sestre... nech všetky svoje chyby môžem konečne napraviť tým správnym spôsobom," uzavrel som svoj preslov a pohliadol Reizovi rovno do očí v nádeji, že v tých mojich objaví nefalšované odhodlanie.
Takumi Yamada- Daimyo (B-rank)
- Poèet pøíspìvkù : 49
Pozoroval jsem odcházet strážce, který mě nejistě prohlížel očima než definitivně opustil stan. Věnoval jsem mu takový nepatrný zlověstný úsměv, abych chudáka ještě znejistěl. Klasicky jsem ventiloval nadcházející ne zrovna příjemnou atmosféru svým humorem. Pohledem už jsem se k Takumimu neotočil, hleděl jsem soustředěně před sebe a naslouchal. Zprvu mě jeho výlev příliš nebral, upřímně jsem na jeho sebelítost neměl zrovna náladu, a tak nechybělo málo, abych si otráveně odfrkl a vyjádřil nezájem s apelem na to, aby Takumi přešel rovnou k věci. Odpustil jsem si to a nechal ho pokračovat.
Pak začal hovořit o Kotomi a o svých selháních. Nakonec jsem pohled sklopil na moment k zemi a po chvíli ho obrátil k Takumimu. Vypadal tak křehce, slabě a nešťastně, že jsem nakonec jeho slovům, nebo spíš emocím za slovy, uvěřil. Byl zkrátka někým, kdo se snažil pro vyšší dobro konat menší zlo, ale přes všechno úsilí stejně nedosáhl vysněných představ. Uvědomoval jsem si, že bych se v jeho kůži a v jeho pozici nacházet nechtěl. Zároveň se mi do hlavy vmísila myšlenka, zdali by vůbec Kotomi či kdokoli jiný dovedl Takumiho "práci" odvést lépe. Něco mě však zajímalo. Jeho monolog jsem nepřerušil a nechal ho dokončit vše, co měl na srdci. Zamyšleně jsem pokýval hlavou, klidnými kroky před něj předstoupil a podíval se mu shora do očí. "Povězte mi jedno, Takumi. Kdybyste mohl tento život, svůj status a bohatství vyměnit za jiný... za život prostého obyvatele Shimo no Kuni. Udělal byste to?" pronesl jsem naprosto seriózně s neutrálním výrazem v obličeji. Nehledě na jeho odpověď, neprojevil jsem viditelnou reakci a po krátké odmlce pokračoval k předchozí věci.
Můj názor na celou situaci byl nepodstatný, kdo jsem byl, abych ho dál soudil. Vyžádal si ode mě, abych ho spojil s Kotomi, což mělo směřovat k tolik očekávanému diplomatickému jednání, které jsem považoval za stěžejní od počátku Takumiho převzetí moci. To jsem tedy hodlal zprostředkovat. "Ke Kotomi vás dovedu, věřím, že tentokrát jste se rozhodl správně," nabídl jsem mu pravou ruku, abych mu pomohl vstát z lůžka, přičemž zpoza pláště vykoukl můj pahýl, "a teď se vzchopte. Lidi tam venku si zaslouží silného vůdce."
Pak začal hovořit o Kotomi a o svých selháních. Nakonec jsem pohled sklopil na moment k zemi a po chvíli ho obrátil k Takumimu. Vypadal tak křehce, slabě a nešťastně, že jsem nakonec jeho slovům, nebo spíš emocím za slovy, uvěřil. Byl zkrátka někým, kdo se snažil pro vyšší dobro konat menší zlo, ale přes všechno úsilí stejně nedosáhl vysněných představ. Uvědomoval jsem si, že bych se v jeho kůži a v jeho pozici nacházet nechtěl. Zároveň se mi do hlavy vmísila myšlenka, zdali by vůbec Kotomi či kdokoli jiný dovedl Takumiho "práci" odvést lépe. Něco mě však zajímalo. Jeho monolog jsem nepřerušil a nechal ho dokončit vše, co měl na srdci. Zamyšleně jsem pokýval hlavou, klidnými kroky před něj předstoupil a podíval se mu shora do očí. "Povězte mi jedno, Takumi. Kdybyste mohl tento život, svůj status a bohatství vyměnit za jiný... za život prostého obyvatele Shimo no Kuni. Udělal byste to?" pronesl jsem naprosto seriózně s neutrálním výrazem v obličeji. Nehledě na jeho odpověď, neprojevil jsem viditelnou reakci a po krátké odmlce pokračoval k předchozí věci.
Můj názor na celou situaci byl nepodstatný, kdo jsem byl, abych ho dál soudil. Vyžádal si ode mě, abych ho spojil s Kotomi, což mělo směřovat k tolik očekávanému diplomatickému jednání, které jsem považoval za stěžejní od počátku Takumiho převzetí moci. To jsem tedy hodlal zprostředkovat. "Ke Kotomi vás dovedu, věřím, že tentokrát jste se rozhodl správně," nabídl jsem mu pravou ruku, abych mu pomohl vstát z lůžka, přičemž zpoza pláště vykoukl můj pahýl, "a teď se vzchopte. Lidi tam venku si zaslouží silného vůdce."
Reizo Kaneki- A-rank
- Poèet pøíspìvkù : 200
Ťažko povedať, čo som vlastne očakával za reakciu. Tušil som jedine to, že bude s najvyššou pravdepodobnosťou skôr negatívna, no nemožno poprieť, že ma Reizova otázka zaskočila. Pravdou totiž je, že ma zaskočila až natoľko, že som na ňu v tejto chvíli ani len nedokázal jednoznačne odpovedať. Niečo vo mne síce priam vrieskalo "áno", no na druhú stranu som si už po tom všetkom, čím som si prešiel, nedokázal iný život ani predstaviť. Aby som však nezostal úplne ticho pridlho, Reizov pohľad do očí som opätoval a s veľmi miernym pousmiatím odpovedal následovne: "Je mi ľúto, ale na to vám nesmiem odpovedať." Na prvý pohľad pomerne prostá veta, ktorá v sebe však schovávala veľa komplexných emócií. Predovšetkým som ňou ale v kombinácii so svetlom v mojich hrdých očiach dával najavo to, že hoci som so svojim životom rozhodne spokojný nebol, odmietal som ho čo i len na okamžik vo svojich predstavách zatratiť.
Navzdory svojmu fyzickému oslabeniu som sa Reizovej ruky chopil. Ako mi vonkoncom pripomínalo i jeho trvalé zranenie, nebol som jediný, čo toho za posledný rok veľa stratil. Prišiel čas, aby som nahodil naspäť svoju fasádu sebavedomého vodcu, a veru že som tak i učinil. "Veľmi pekne vám ďakujem. Máte pravdu, je čas dať sa do práce," potvrdil som Reizovu výzvu už úplne iným hlasom komandujúcim rešpekt. V prestieraní som vonkoncom v celej Shimo no Kuni nemal žiadnu konkurenciu. Aspoň na to som mohol byť vnútorne hrdý. Obliekol som si teda svoj plášť a svoje negatívne slabé ja nechal za sebou. Ihneď som sa dopátral po tom, aká je situácia, a presunul sa do veliteľského stanu, aby som Goemona odbremenil a prevzal naspäť velenie. "Dobrá práca. Shimo no Kuni je vám zaviazaná," venoval som mu stručne zaslúžené uznanie.
Následne som sa už fakticky sústredil len na prácu, a než som sa nazdal, bol už ďalší deň. Vybraných verných shinobi som poveril úlohou zostať v prístave a postarať sa o zvyšok, pričom ostatných kľúčových ľudí som pod vedením Kintokiho Hasokawu poslal naspäť do hlavného mesta. Moja destinácia ale mala byť iná. Nemienil som už strácať žiadny čas, bol som odhodlaný navštíviť Kotomi čo najskôr, ako to len bude možné. Nadišla teda chvíľa, aby som sa rozlúčil a spolu s Reizom, Kuroi Hitsuji a Mikoto po svojom boku akožto jedinou ochrankou na znak dobrej vôle vydal na miesto, ktoré som už veľmi dlho nenavštívil. Hovoril som samozrejme o aktuálnom sídle klanu Yamada a mojom bývalom domove, hrade Matsumuto - jo. -> HROMADNÝ PRESUN
Takumi Yamada- Daimyo (B-rank)
- Poèet pøíspìvkù : 49
Bola otázka, čo teraz. Keď sa Takumi prebudil a zas prebral kontrolu nad armádou, moja úloha bola u konca. Respektíve úloha celého klanu. V ten istý večer sa v mojom stane taktiež stala porada toho, ako postupovať ďalej. Zaznelo niekoľko návrhov. Nakoniec sa všetky upratali na dva tábory.
Jeden navrhoval, aby sme sa vydali do Hi no Kuni priamo odtiaľto. Bolo by to.. rýchle, no malo to zopár múch. Aj pre to som sa rozhodol pre druhú možnosť.
Nasledovať Takumiho do Matsumoto-jo. Nechali by sme tam zranených a časť Uchihov by po pár dňovom oddychu vydala späť do Hi no Kuni, tá ďalšia časť až keď by sa uzdravil aj posledný z nás. Toto rozhodnutie som tiež predniesol Takumimu.
No a ďalšie ráno sa pozostatky klanu Uchiha, ktorý prežili posledný konflikt, vydal taktiež do Matsumoto - jo.
(presun)
Jeden navrhoval, aby sme sa vydali do Hi no Kuni priamo odtiaľto. Bolo by to.. rýchle, no malo to zopár múch. Aj pre to som sa rozhodol pre druhú možnosť.
Nasledovať Takumiho do Matsumoto-jo. Nechali by sme tam zranených a časť Uchihov by po pár dňovom oddychu vydala späť do Hi no Kuni, tá ďalšia časť až keď by sa uzdravil aj posledný z nás. Toto rozhodnutie som tiež predniesol Takumimu.
No a ďalšie ráno sa pozostatky klanu Uchiha, ktorý prežili posledný konflikt, vydal taktiež do Matsumoto - jo.
(presun)
Goemon- A-rank
- Poèet pøíspìvkù : 118
Strana 3 z 3 • 1, 2, 3
Naruto Stories: The Revolution :: RPG GAME :: Naruto Stories: The Origin :: Herní místnosti :: Shimo no kuni
Strana 3 z 3
Povolení tohoto fóra: