Kabaneri
5 posters
Naruto Stories: The Revolution :: Off-topic :: Archiv :: Naruto Stories: The Revolution :: Herní místnosti :: Rengo Kyowa :: Hi no Kuni
Strana 1 z 3
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Kabaneri
Kabaneri je maličká vesnička, sotva patrná nebo důležitá. Rozkládá se kolem nevelkého přístavu s rybím trhem a má jen pár domků v nichž žijí především rybáři a rolníci.
Shiori- Nukenin (A-rank)
- Poèet pøíspìvkù : 24
Re: Kabaneri
Zamyšleně jsem pozorovala strop. Někdy jsem nechápala, jak snadno se člověk dostane do podobných situací, ale od té doby, co jsem jako zázrakem přežila zničení Suny, mě už nepřekvapovalo nic. Kolikrát člověk náhodně přežije vlastní smrt? Jednou? Dvakrát? Pečlivě jsem studovala skvrny na stropě, jednu vedle druhé, plíseň a zápach rybiny. Ale byla jsem vděčná. Nebýt téhle vesnice, nejspíš bych už nežila. Mám zřejmě štěstí na náhodné kolemjdoucí.
Pomalu jsem se posadila na posteli. Rána na boku řezala a pálila jako čert, ale zažila jsem horší věci. Opatrně jsem ránu ohmatala a znovu ji přelepila náplastí. Hojí se dobře. Na to, že mi jí zašila žena, co normálně spravuje rybářské sítě, byly stehy krátké a čisté. Přesto nejspíš zůstane jizva. Pro sebe jsem se krátce usmála a konečky prstů přejela po svém krku, kde se zubatě klikatila moje vzpomínka na Sunu. Ne, jizvy mi nevadily.
Vstala jsem z postele a začala se oblékat. Ležela jsem tu už pár dní, někdo mohl najít mou stopu a přijít sem každým okamžikem. Konečně jsem se cítila přesně tak, jak se cítili všichni ti, jejich lovení byla moje práce. Moc příjemná zábava to teda nebyla. Potřebovala bych ještě pár dní odpočinku, ale nechtěla jsem ohrožovat ty chudáky, kteří mi pomohli, ani samu sebe. Potřebovala jsem se ztratit a vymyslet plán, jak z kořisti udělat znovu lovce.
Pomalu jsem vešla do malinké kuchyně, s níž sousedil můj nevelký pokojík. Majitelka stála u plotny a jako každý den i dnes připravovala rybu. Zajímalo by mě, kolik způsobů zpracování tady mají. Překvapeně sebou trhla, když mě viděla na nohou - bledou, ale neoblomnou, ale uklidnila jsem jí, za všechno poděkovala, přidala nějaké peníze a stručně se rozloučila. Na můj vkus jsem byla v jejich společnosti už moc dlouho. Byl čas se vrátit k práci.
Pomalu jsem se posadila na posteli. Rána na boku řezala a pálila jako čert, ale zažila jsem horší věci. Opatrně jsem ránu ohmatala a znovu ji přelepila náplastí. Hojí se dobře. Na to, že mi jí zašila žena, co normálně spravuje rybářské sítě, byly stehy krátké a čisté. Přesto nejspíš zůstane jizva. Pro sebe jsem se krátce usmála a konečky prstů přejela po svém krku, kde se zubatě klikatila moje vzpomínka na Sunu. Ne, jizvy mi nevadily.
Vstala jsem z postele a začala se oblékat. Ležela jsem tu už pár dní, někdo mohl najít mou stopu a přijít sem každým okamžikem. Konečně jsem se cítila přesně tak, jak se cítili všichni ti, jejich lovení byla moje práce. Moc příjemná zábava to teda nebyla. Potřebovala bych ještě pár dní odpočinku, ale nechtěla jsem ohrožovat ty chudáky, kteří mi pomohli, ani samu sebe. Potřebovala jsem se ztratit a vymyslet plán, jak z kořisti udělat znovu lovce.
Pomalu jsem vešla do malinké kuchyně, s níž sousedil můj nevelký pokojík. Majitelka stála u plotny a jako každý den i dnes připravovala rybu. Zajímalo by mě, kolik způsobů zpracování tady mají. Překvapeně sebou trhla, když mě viděla na nohou - bledou, ale neoblomnou, ale uklidnila jsem jí, za všechno poděkovala, přidala nějaké peníze a stručně se rozloučila. Na můj vkus jsem byla v jejich společnosti už moc dlouho. Byl čas se vrátit k práci.
Shiori- Nukenin (A-rank)
Cesta prebehla naozaj zvláštne. Celý čas sa podľa všetkého ozýval len môj hlasný smiech, ako som sa snažil tým dvom rozprávať rôzne vtipy. Na ktorých som sa podľa všetkého ale smial sám. Chvíľu som ale popri tom premýšľal, ako prvé som sa snažil pochopiť sny tých dvoch. A ich charakter. Boli tak rozdielny a úprimne, pripomínali mi mňa a moju sestru ešte v mladosti. Fuji ako sestra a Minako bola úplne ako ja za mladosti. Na malý okamih som sa tomuto paradoxu uškrnul. Možno som to bol ja sám kto si niečo kompenzoval, keď ich tak okamžite prijal do učenia. No nevadí, ja im rozviažem jazyky. Avšak ako sme sa približovali, cítil som sa viac a viac divne. Možno som fakt stále čakal že nájdem ju. Možno mi to ale len nahnal Toshio do hlavy a ja som sa naháňal za duchmi, ale kto vie.
"Tak sme tu.." Pousmial som sa po dni cesty a konečne vystúpil z lode. Poriadne som sa natiahol a pousmial sa na tých dvoch. Slnko už ale zapadalo, tak mi bolo až nadmieru jasné že práve teraz vyhľadávať niekoho by bolo úplne zbytočné. Len som sa na nich usmial a odviedol ich k hotelu. Čo bolo ale podivné, ako sa nás všetci stránili. Skrývali sa za oknami, utekali do uličiek, akoby nás ani nechceli vidieť, i napriek tomu že práve oni si nás zavolali. Rozmýšľal som čo by to mohlo znamenať, ale na sebe som nedal poznať nič, akoby som bol nepozorný a všetko mi bolo jedno.
"Tak, na noc ostaňte tu. Ja sa o hodinku vrátim, pôjdem niečo nakúpiť a niečo nám navarím. Ráno sa pripravte, prišli sme tu sem na misiu. Zavolali si nás tu, lebo majú nejaký problém s obyčajnými banditmi a oni tak nemôžu previesť svoj náklad lesom. Ráno sa pozrieme za starším. Tak tu na mňa pekne počkajte a nerobte vylomeniny! Vy hrdličky.." Znova som sa zasmial svojmu ubohému vtipu a pomaly som sa vydal preč, zanechávajúc ich v dosť priestrannej izbe. Kde som nato vzal však asi nikto nevedel. Bola však luxusná a ja som im dal slovo že sa o chvíľu vrátim. A Minako sa mohla u svojho kolegu ubezpečiť že ja slova plním.
"Tááák, a kam teraz.." Pousmial som sa pre seba, keď som sa ocitol v prázdnej a polomŕtvej dedine s úsmevom na tvári. Založil som si ruky za hlavu a pomaly sa vydal hlavou ulicou ani neviem kam. Hľadal som obchod. Ani po hodine márneho snaženia som však nič nenašiel, zdalo sa že sa mi fakt tu všetci vyhýbali. Nevedel som si čo myslieť a sám som začal neistieť. Moja neistota ale razom opadla keď som si všimol postavu ženy. Stála predo mnou a krívala smerom odo mňa. Už z diaľky som spoznal že je zranená, preto som sa vydal smerom k nej.
"Hej, madam, ste zranená? Môžem vám pomôcť? Nemusíte sa báť, som Kazekáge z Rengo, prišli sme tu na vaše požiadanie.." Moje láskave srdce nemohlo odolať aby som jej pomohol, zrýchlil som krok a pomaly sa dostal až k nej. Čím som bol ale bližšie, tým viac som sa cítil ešte neisto. Sálala z nej čakra, ale bola zranená. Avšak tie vlasy, tá stavba tela, niečo mi hovorili ale bola ku mne chrbtom.
"Slečna, potrebujete pomoc?" Spýtal som sa ešte raz, pre istotu keď som sa objavil za ňou, dúfajúc že sa aspoň otočí. Na mojej tvári bol široký úsmev a ja som úprimne tak mlado a neohrozene vyzeral tak nevinne.
Tetsu no Akio- Kazekage
- Poèet pøíspìvkù : 40
Když jsem vyšla ze dveří, slunce právě zapadalo. Chvíli jsem toužebně s tváří nastavenou posledním paprskům vstřebávala teplo. Vždycky jsem se toužila vrátit do Suny. Chybělo mi ostré pouštní slunce. Chyběly mi písečné bouře. Chyběl mi horký jemný písek. Ale sentimentální jsem nikdy nebyla a tak jsem jen se svým klasicky nic neříkajícím prázdným výrazem otočila hlavu a vydala se směrem z vesnice. Šla jsem pomalu, z rány mi sem tam vystřelila bolest a já si na ní konejšivě položila ruku, jako by jí to snad mohlo vyléčit. Litovala jsem, že ještě za dob mé kariéry ve vesnici jsem se víc nevěnovala studiu medicíny. Dnes a vlastně i mnohokrát v minulosti by mi to pomohlo. No, to už nejspíš stejně nedoženu.
Přitáhla jsem si plášť, který mě halil od hlavy až k patě blíž k tělu a snad podvědomě do něj skryla záhyby své pravé ruky, stejně jako zbytek těla. Ostražitě jsem se rozhlížela kolem sebe. Na každém rohu číhalo nebezpečí, ještě že jsem se léty vycvičila a nepanikařila. Žít v neustálé nejistotě a strachu je horší než fyzická bolest.
Kráčela jsem pomalu, ale když jsem za sebou uslyšela kroky, tak nějak vědomě jsem zrychlila. Když se onen muž nabídl, že mi pomůže, trochu jsem se uklidnila. Zdejší lidé jsou opravdu hodní. Otočila jsem se, že ho s díky odmítnu.
"Děkuji, ale jsem v pořá-" bleskurychle jsem se otočila zase zpět a ještě více se ponořila do svého pláště. Vytřeštěnýma očima jsem hleděla dopředu a snažila se nenápadně zrychlit. Nemohl vidět mou tvář, otočila jsem se příliš rychle, ale přece..
Akio..
Jako jsem vždycky dovedla být lhostejně klidná, nyní mé srdce bilo tak hlasitě, až jsem se bála, že to uslyší. Sakra, tohle se nemělo stát! Co tu dělá? Přišel na pozvání? Kdo by v tomhle zapadákově mohl potřebovat Kazekageho? Snažila jsem se uklidnit. Neviděla jsem ho, jen záblesk jeho rudých vlasů, když jsem se otočila, ale před mýma očima byl i tak jeho věrný portrét. Můj malý bráška..
"Děkuji, jsem v pořádku. Ti co vás pozvali bydlí támhle." neurčitě jsem mávla směrem dozadu a hleděla si co nejrychleji zmizet. Jak bych mu tohle vysvětlila? Jak bych mu dokázala do očí říct, že jedenáct let sleduji jeho vzestup schovaná za rohy a zahalená temnotou? Jak by to jen mohl pochopit?
Musela jsem pryč, hned!
Přitáhla jsem si plášť, který mě halil od hlavy až k patě blíž k tělu a snad podvědomě do něj skryla záhyby své pravé ruky, stejně jako zbytek těla. Ostražitě jsem se rozhlížela kolem sebe. Na každém rohu číhalo nebezpečí, ještě že jsem se léty vycvičila a nepanikařila. Žít v neustálé nejistotě a strachu je horší než fyzická bolest.
Kráčela jsem pomalu, ale když jsem za sebou uslyšela kroky, tak nějak vědomě jsem zrychlila. Když se onen muž nabídl, že mi pomůže, trochu jsem se uklidnila. Zdejší lidé jsou opravdu hodní. Otočila jsem se, že ho s díky odmítnu.
"Děkuji, ale jsem v pořá-" bleskurychle jsem se otočila zase zpět a ještě více se ponořila do svého pláště. Vytřeštěnýma očima jsem hleděla dopředu a snažila se nenápadně zrychlit. Nemohl vidět mou tvář, otočila jsem se příliš rychle, ale přece..
Akio..
Jako jsem vždycky dovedla být lhostejně klidná, nyní mé srdce bilo tak hlasitě, až jsem se bála, že to uslyší. Sakra, tohle se nemělo stát! Co tu dělá? Přišel na pozvání? Kdo by v tomhle zapadákově mohl potřebovat Kazekageho? Snažila jsem se uklidnit. Neviděla jsem ho, jen záblesk jeho rudých vlasů, když jsem se otočila, ale před mýma očima byl i tak jeho věrný portrét. Můj malý bráška..
"Děkuji, jsem v pořádku. Ti co vás pozvali bydlí támhle." neurčitě jsem mávla směrem dozadu a hleděla si co nejrychleji zmizet. Jak bych mu tohle vysvětlila? Jak bych mu dokázala do očí říct, že jedenáct let sleduji jeho vzestup schovaná za rohy a zahalená temnotou? Jak by to jen mohl pochopit?
Musela jsem pryč, hned!
Shiori- Nukenin (A-rank)
Nevidel som jej do tváre, pretože jej kapucňa bola tak natesno nasadená, až to bolo nemožné. Normálne by ju každý upodozrieval, ale ja som bol príliš ohľaduplný a príliš naivný, aby som to nejako riešil. Pokojne ma mohli najať kvôli nej, aby som ju zastavil, ale neriešil som to. Od toho som mal v minulosti vždy sestru. A ani za jedenásť rokov som sa nemohol naučiť vlastnému žitiu. Pravdou ale ostávalo že som videl ako je zranená, a tak som si nemohol dovoliť ju tu takto nechať. Vyzerala že má problém. Teda aspoň sa tak chovala, nechcel som ale vyzvedať. Jediné čo som mohol, je pomôcť jej.
"Oni počkajú, aj tak som to chcel nechať na ráno. Môj tím už je dávno ubytovaný, takže mi nebude robiť problém vás sprevádzať aspoň po okraj dediny. Aby som si bol istý že sa vám nič nestane a ste v poriadku.." Pousmial som sa, stál som tak blízko nej, cítila ako sa môj zničený a kompletne pretrhaný plášť obtiera o ten jej. Avšak môj široký úsmev jej mohol naznačiť že som ako prvé nepoznal že je to moja sestra a ako druhé, nemienil som jej ublížiť. Preto som sa vydal s ňou a vždy som pridal do kroku, keď pridala ona. V tomto som bol neodbytný.
"Ste zranená, vidno to na vás a keď sa budete takto ponáhľať len sa vám to zhorší.. Dovoľte mi aspoň vás trochu ošetriť, nie som nejaký medik ale mám základy z bojiska, takže viem ako sa postarať." Bez odpovede som vybral zo svojho vaku nejaké tie obväzy, nejakú mastičku a samozrejme aj podivný nápoj. Chcel som jej to aspoň vyčistiť, dosť som pochyboval že obyčajný rybári sa vedia dobre postarať o raneného človeka. Postavil som sa rýchlo pred ňu a okamžite som zastavil, takže musela aj ona, ak nechcela do mňa naraziť. Otočil som sa k nej, no stále som jej nevidel do tváre, takže som si čupol.
"Máte podivný prízvuk, aký si pamätám ešte zo Suny. Niekoho mi strašne pripomínate, dávnu osobu ktorá je mŕtva.." Na malý okamih aj mne sadol na oči tieň, keď som si na ňu spomenul, nevediac že práve tá osoba na ktorú som myslel, stojí predo mnou. Keby som zistil že je to ona, kto vie akoby som reagoval. Bolo to jedenásť rokov a ja, ja som bol z toho stále psychicky nie príliš vyrovnaný. Preto som začal fajčievať, chodiť do barov piť a všetkú tú zlosť som si vybíjal na nepriateľoch, preto som stále chodil do vojny. Aby som nesedel. Vytiahol som obväz, roztvoril ho a s úsmevom ho začal kontrolovať, dúfajúc že si sadne a ukáže mi ranu. Bol to naozaj krásny večer.
Tetsu no Akio- Kazekage
Spěchala jsem pryč, kamkoliv, hlavně daleko od něj. Trhalo mi to a tříštilo srdce na kusy, když jsem ho slyšela. Bože, jedenáct let a on se nezměnil, ani trochu se nezměnil. Pořád stejně naivní, pořád stejný dobrák, co si vůbec nedává pozor. Nevěděla jsem, jestli se z toho smát a nebo plakat. Všechno se mi vracelo, všechny pocity i vzpomínky, ale silou vůle jsem je tlačila zase zpátky pěkně na dno své hluboko ukryté duše.
Stále jsem rychle kráčela pryč, ale šel za mnou. Proklínala jsem tu jeho miloučkou povahu a zároveň byla tak neskutečně hrdá na svého malého, vždy čestného bratra. Nikdy bych nevěřila, že člověk může cítit tolik pocitů, tolik paradoxů v jednu chvíli. Začínalo mi být jasné, že jen tak se odtud nedostanu. Jasně, mohla jsem prostě zapojit své schopnosti a utéct odtud, ale jak jsem ho znala, tím víc by ho to lákalo. Nebylo cesty zpět, musela jsem se tomu postavit. Je to už tak dlouho. Kolik z mé tváře si může pamatovat? Oči? Ano, ty nejspíš ano. Nic těžkého na tom není, nesmí mi vidět do očí. Pomůže mi a nechá mě jít. Vzpamatuj se, Shiori, trochu toho hereckého citu ze sebe snad vymáčkneš!
Když se mi nakonec postavil přímo do cesty, nemohla jsem dělat už nic, aby to bylo alespoň trochu nenápadné. Nechtěla jsem vyvolávat rozruch. Nemohla jsem si dovolit na sebe přitahovat pozornost. Krátce jsem vzdychla.
"Nic vážného to není, jen škrábanec." zkusila jsem, záměrně mluvila rychle a tiše, aby z toho mumlání snad nepoznal můj hlas. Jak se ale ukázalo, bylo pozdě. Ve chvíli, kdy zmínit Sunu, zatrnulo ve mě. To co následovalo bylo ale mnohem horší. Seděl přede mnou a já tak na chvíli mohla pozorovat jeho tvář zacloněnou pramínky rusých vlasů. Ty měla naše matka. Stejně jako ty laskavé oči, které po ní zdědil. Ty mé, otcovi, byly přísné a tvrdé. Nejspíš ani teď, když jsem se zatajeným dechem pozorovala, jak vytahuje obvazy, se v nich nejspíš nezrcadlilo vůbec nic. Přes všechny svoje obavy jsem tam stála a nedokázala odtrhnout zrak. Jak moc jsi vyrostl.Otec by na tebe byl hrdý, Akio. Nemohla jsem si pomoct. Má pravá ruka se neslyšně zvedl a pomalu, pomaličku se blížila k jeho tváři. Co jsem vlastně chtěla dělat? Zvednout mu tvář a prohlédnout si ho? Vidět po letech jeho oči, jeho upřímný úsměv? Cítit na konečcích prstů, že je skutečně živý?
Sotva se mezi záhyby mého pláště zatřpytily na slunci mé kovově lesklé černé prsty, probudila jsem se. K čemu další bolest? Ruka mi klesla zase zpět k tělu. Zatnula jsem neživé prsty do pěsti.
"Suna? Vždyť v té už nikdo nežije. Slyšela jsem, že byla zničena jako všechny ostatní vesnice." lehkým hláskem s lehkým úsměvem jsem odvětila. Nesmím mu dát záminku. Nesmí mít podezření. Své tajemství si vezmu do hrobu.
Stále jsem rychle kráčela pryč, ale šel za mnou. Proklínala jsem tu jeho miloučkou povahu a zároveň byla tak neskutečně hrdá na svého malého, vždy čestného bratra. Nikdy bych nevěřila, že člověk může cítit tolik pocitů, tolik paradoxů v jednu chvíli. Začínalo mi být jasné, že jen tak se odtud nedostanu. Jasně, mohla jsem prostě zapojit své schopnosti a utéct odtud, ale jak jsem ho znala, tím víc by ho to lákalo. Nebylo cesty zpět, musela jsem se tomu postavit. Je to už tak dlouho. Kolik z mé tváře si může pamatovat? Oči? Ano, ty nejspíš ano. Nic těžkého na tom není, nesmí mi vidět do očí. Pomůže mi a nechá mě jít. Vzpamatuj se, Shiori, trochu toho hereckého citu ze sebe snad vymáčkneš!
Když se mi nakonec postavil přímo do cesty, nemohla jsem dělat už nic, aby to bylo alespoň trochu nenápadné. Nechtěla jsem vyvolávat rozruch. Nemohla jsem si dovolit na sebe přitahovat pozornost. Krátce jsem vzdychla.
"Nic vážného to není, jen škrábanec." zkusila jsem, záměrně mluvila rychle a tiše, aby z toho mumlání snad nepoznal můj hlas. Jak se ale ukázalo, bylo pozdě. Ve chvíli, kdy zmínit Sunu, zatrnulo ve mě. To co následovalo bylo ale mnohem horší. Seděl přede mnou a já tak na chvíli mohla pozorovat jeho tvář zacloněnou pramínky rusých vlasů. Ty měla naše matka. Stejně jako ty laskavé oči, které po ní zdědil. Ty mé, otcovi, byly přísné a tvrdé. Nejspíš ani teď, když jsem se zatajeným dechem pozorovala, jak vytahuje obvazy, se v nich nejspíš nezrcadlilo vůbec nic. Přes všechny svoje obavy jsem tam stála a nedokázala odtrhnout zrak. Jak moc jsi vyrostl.Otec by na tebe byl hrdý, Akio. Nemohla jsem si pomoct. Má pravá ruka se neslyšně zvedl a pomalu, pomaličku se blížila k jeho tváři. Co jsem vlastně chtěla dělat? Zvednout mu tvář a prohlédnout si ho? Vidět po letech jeho oči, jeho upřímný úsměv? Cítit na konečcích prstů, že je skutečně živý?
Sotva se mezi záhyby mého pláště zatřpytily na slunci mé kovově lesklé černé prsty, probudila jsem se. K čemu další bolest? Ruka mi klesla zase zpět k tělu. Zatnula jsem neživé prsty do pěsti.
"Suna? Vždyť v té už nikdo nežije. Slyšela jsem, že byla zničena jako všechny ostatní vesnice." lehkým hláskem s lehkým úsměvem jsem odvětila. Nesmím mu dát záminku. Nesmí mít podezření. Své tajemství si vezmu do hrobu.
Shiori- Nukenin (A-rank)
Pre zmenu, ja som sa cítil príjemne. Bolo tomu asi tak vždy, keď som niekomu pomáhal. Čím to ale bolo že som bol vždy taký dobrák. Bolo to ňou. Spomienka na ňu, to ako som ju miloval a vlastne, stále milujem, mi pomáhala udržiavať si túto povahu. Mnoho ľudí by už prešlo do depresie, zmenila sa im osobnosť a asi navždy by stratili samých seba, to že tam niekde v minulosti položila moja sestra život za dedinu a mňa ma nútilo ostať takým. Ak bola niekde v nebi a pozorovala ma, nechcel som ju sklamať že prišla o život pre úbožiaka, ktorý sa hneď zrútil. Zostať silným, to som chcel, pre ňu a navždy.
"Nevyzerá to ako škrabanec, kto vás poranil? Vyzerá to ako sečné zranenie." Začudoval som sa, neberúc ohľad nato ako asi divne vyzeralo že neznámej holke pozerám na bok. Odhalil som však len jej boj, načo som dal dole jej staré obväzy a jemne som pretrel po jej tele dezinfekciou. Neviem ako u nej, ale v ten moment mnou prebehol mráz. Ani sám som tomu nechápal, odkiaľ sa vzalo to vzrušenie, tá neha ktorú som do toho vkladal a ten pocit nádeje, aký som zrazu získal. Bolo to vidieť aj na mojej ruke, ktorá bola na mnohých miestach doráňaná a zničená. Ako sa mi zježili chĺpky. A moje srdce na okamih zastavilo úder. I ja sám som sa popri ošetrovaní jej rany zastavil a zapozeral sa podivne. Neprítomne. Teraz som bol v dobrej polohe, mohol som sa pozrieť hore a vidieť jej do tváre, ale neurobil som to. Niečo ma odradzovalo. A nebol to len pocit, alebo skôr tušenie. Tá pokožka, ten pohľad a .. tá vôňa ktorú som cítil. Vôňa ju prezradila. A nie len to, cítil som jej odpudzovanie. Ako moja magnetická sila naráža do jej a necháva sa porážať. Cítil som železo na jej ruke, pretože si ho udržiavala magnetom pokope a práve teraz v jej rozpoložení ma ten magnet odrádzal. Musel som vynakladať silu aby som zrazu prerazil k jej zraneniu. Rozbúchalo sa mi srdce, ale hore som sa nepozrel. Na tvár mi sadol ešte väčší tieň a na okamih sa mi zaleskli oči. To však rýchlo prešlo, potriasol som hlavou.
"Bola zničená len dedina. Ale obyvatelia prežili. Prežili vďaka hrdinom, a jeden z nich bola aj tá osoba. A ja.. Im to nikdy neodpustím. Postavím Sunu späť na nohy v jej mene, aj keby som mal prejsť peklom.." Odvetil som strhane a obviazal jej bok. V ten moment ma ale od nej vystrelilo a ja som sa posunul pár krokov od nej. Mala hlavu dole, nevidel som na ňu. Nech sa skrývala ako chcela, hlas, vôňa, jej Kekei Genkai, všetko som cítil a moje srdce búšilo akoby som čakal na vyhlásenie športky o milión. Odtiahol som sa ale z cesty som jej neuhol.
"Kto vlastne si?" Neupodozrieval som ju že by mohla byť Shinobi ktorý by ma mohol zabiť. Šlo o zvedavosť. Nešlo to. Nešlo to sa nespýtať. Niečo mi na nej už plne nesedelo.
Tetsu no Akio- Kazekage
"To jsem celá já, tak nešikovná." slyšet vlastní smích bylo divné. Tak děsivě vzdálené. Možná jsem to hrála, ale i mě samotnou šokovalo slyšet samu sebe se smát. Zarazila jsem se. V mém životě nebylo moc věcí ke smíchu. Jistě, sem tam se mou tváří mihl úsměv, když jsem spala v měkké posteli, nebo jedla teplé jídlo, ale nikdy jsem se nesmála nahlas. Proč vlastně..? Dřív jsem se smála. Ne hodně, ale občas ano. Když jako malý přiběhl do mého pokoje a křičel, že ho straší prateta Zelda. Když se snažil zapůsobit na svou týmovou kolegyni a spadl při tom do řeky. Tehdy jsem se smála upřímně. Smutně jsem rty stáhla do úzké linky. Nemohla jsem vzpomínat, dostala bych se do bahna nostalgie a už nikdy se nevyhrabala ven.
Ošetřoval mi ránu a já netušila, co mám dělat. Věděl to, byla jsem si jistá, že to ví. Poznala bych ho kdekoliv i se zavřenýma očima. Kdysi jsme si byli tak blízcí. Bylo tak těžké zapírat, tak těžké mlčet. Bylo tisíc věcí, které jsem chtěla říct, ale má ústa zůstávala němá. Neměla jsem právo se vrátit do jeho života, když jsem ho dobrovolně opustila.
Nakonec jsem se jen pousmála. Věřila jsem jeho slibům. Věřila jsem, že všichni mí krajané mají šanci. S ním mají šanci. S ním, který se jen tak zastavil u cizí holky proto, že byla nejspíš zraněná. Tak naivní a zároveň ušlechtilé. Přesně proto bych nikdy nebyla dobrý Kage, Akio.
Odstoupil ode mě na pár kroků a já se vzpamatovala. Má tvář ztvrdla, stejně jako aura, která se linula kolem mě. Nemohla jsem skrývat své kekkei genkai, musel ho cítit. Ale i tak.
"Nikdo." nebyla to lež. Nebyla to pravda. Byl to fakt. Moje jméno je pryč, já jsem pryč a stejně tu stojím. Proč nic v mém životě nedává smysl? Proč nic není prosté a jednoduché, nic není snadné..? "Nech mrtvé spát.."
Pláštěm jsem zahalila ránu i obvazy a udělala pár kroků vzad, tak jako on. Vzdalovala jsem se od něj, jako už tolikrát před tím. Muselo to tak být.
"Děkuji za pomoc. Měl by ses vrátit ke svému týmu. Suna je v dobrých rukách." alespoń to jsem musela říct, to jediné z tisíce slov, které mě tížily jako balvan. Chystala jsem se odejít.
Ošetřoval mi ránu a já netušila, co mám dělat. Věděl to, byla jsem si jistá, že to ví. Poznala bych ho kdekoliv i se zavřenýma očima. Kdysi jsme si byli tak blízcí. Bylo tak těžké zapírat, tak těžké mlčet. Bylo tisíc věcí, které jsem chtěla říct, ale má ústa zůstávala němá. Neměla jsem právo se vrátit do jeho života, když jsem ho dobrovolně opustila.
Nakonec jsem se jen pousmála. Věřila jsem jeho slibům. Věřila jsem, že všichni mí krajané mají šanci. S ním mají šanci. S ním, který se jen tak zastavil u cizí holky proto, že byla nejspíš zraněná. Tak naivní a zároveň ušlechtilé. Přesně proto bych nikdy nebyla dobrý Kage, Akio.
Odstoupil ode mě na pár kroků a já se vzpamatovala. Má tvář ztvrdla, stejně jako aura, která se linula kolem mě. Nemohla jsem skrývat své kekkei genkai, musel ho cítit. Ale i tak.
"Nikdo." nebyla to lež. Nebyla to pravda. Byl to fakt. Moje jméno je pryč, já jsem pryč a stejně tu stojím. Proč nic v mém životě nedává smysl? Proč nic není prosté a jednoduché, nic není snadné..? "Nech mrtvé spát.."
Pláštěm jsem zahalila ránu i obvazy a udělala pár kroků vzad, tak jako on. Vzdalovala jsem se od něj, jako už tolikrát před tím. Muselo to tak být.
"Děkuji za pomoc. Měl by ses vrátit ke svému týmu. Suna je v dobrých rukách." alespoń to jsem musela říct, to jediné z tisíce slov, které mě tížily jako balvan. Chystala jsem se odejít.
Shiori- Nukenin (A-rank)
Nebol som si istý. Nevedel som čo si myslieť, nevedel som čomu veriť. Toshio mi povedal že môže žiť, tá myšlienka ma možno len pohnala v tomto. Assasin povedal že svojich mŕtvych blízkych by rád priviedol späť, možno preto som to tak bral. Možno to bola len nejaká neznáma, ktorá sa jej len podobá a ja som sa zbláznil. A možno to bola pravda. Ja sám som povedal že by som ju nechcel oživiť, zaslúžila si odpočinok. Umrela ako hrdina, nie len pre Sunu, ale aj pre mňa. Pre mňa však znamenala tak veľa, že som razom behom sekundy bol schopný zmeniť názor. A čo teraz. Nevedel som čo cítiť, bola to ilúzia? Bola to len faloš? Genjutsu? Spal som? Opil som sa v bare a teraz som mal len vidiny? Čomu veriť? Ak to ale bol sen..
"Nemožné.." Bolo to nadmieru jasné. Ten smiech. To čo som počul ma donútilo sa zdesiť. Jedenásť rokov je jedenásť rokov. Nebol to týždeň ani mesiac. Bolo to desaťročie. Viac ako to. Stál som tam a nevedel sa hýbať. Ustupovala, ale ja som jej nebránil. Ten jej zvonivý smiech ma úplne priklincoval. Na toto som nebol pripravený, razom som sa znova ocitol v minulosti, ležal ako malý vedľa nej v posteli a počúval ako mi číta rozprávky. Znova som stál u nás na dvore, pozoroval hviezdy a opieral sa o jej chrbát. Celý svoj život som kvôli tomu dňu strávil bojom o život a smrť. Trávil som život v nebezpečenstve, akoby som si svoj nevážil, akoby som chcel skrátiť svoj čas a ísť za ňou. Teraz to ale nešlo ignorovať. Tie jej slová, jej hlas a vôňa, jej Kekei Genkai, jej smiech. Všetko to mnou prechádzalo. Strach, hnev, dojatie, radosť, láska, nádej, šťastie. Všetko sa to vo mne miesilo a ja som nevedel čo robiť, len som tam tak stál a pozeral na ňu ako sa mi znova vzďaľuje zo života. Znova ten pocit beznádeje.
"Neodchádzaj.. Prosím.." Vyšlo zo mňa bezradne. Normálne by pred ňou stál hrdý Kazekáge. Jeden z mužov ktorý porazili Takikágeho, človek ktorý bol jeden z najobávanejších ľudí na svete. Ktorý mal pod velením armády. Ale nie, teraz tam proti nej stála horda nešťastia a bezduchej beznádeje. So zvädnutými ramenami som tam stál, oči sa mi leskli presne ako v ten deň keď som ju videl naposledy a prosil ju. Prosil. Ako poslednú možnosť. To prosenie mi trhalo srdce, rovnako ako vedomie že možno predo mnou stojí ona. Nehýbal som sa ale, nedokázal som. Nechcel som ale aby odišla. Ak by som ju nechal odísť a jedného dňa zistil že je to ona, neodpustil by som si to. Najbližšia vojna, by bola v ten moment pre mňa posledná.
Tetsu no Akio- Kazekage
Sama přesně netuším, proč jsem zastavila. Nešlo mi především o to uchovat tajemství kdysi dávno zemřelé dívky? Ochránit ho od dalšího šoku? Nestačilo, že se musel dívat, jak jeho rodina umírá v jeho milované vesnici? Musel ještě snést tu odpornou chvíli, kdy se ukáže, že někdo tu tragédii přežil, ale z neznámých důvodů o sobě nedal nikdy vědět? Všechno bylo nějak špatně. Nedávalo to smysl. Musí mít všechno nějaké logické vysvětlení? Čím jsem starší, tím víc o tom začínám pochybovat. Něco se zkrátka vysvětlit nedá. Třeba to, proč pořád stojím na místě, místo abych využila jeho ochromení a zmizela jako pára nad hrncem. Copak to ale jde?
Zase jsem byla zpátky u nás doma a dívala se, jak stojí uprostřed místnosti po tom, co mu otec vyčetl to či ono. Nikdy nebyl spokojený. Dívala jsem se úzkou škvírou mezi dveřmi. Vypadal vždycky stejně. Jako teď. Zničeně. Smutně. Zoufale. Nikdy jsem k tomuhle postoji nedokázala být chladná. Šlo to vůbec? Bylo jedno jak moc úspěšný nebo silný byl. Byl člověk. Měl své slabiny. Tak jako já, jako každý. Co jsem jen měla dělat?
Bezradně jsem stála na místě. Věděla jsem, že dělám chybu už ve chvíli, kdy jsem začala pomalu zvedat své ruce nahoru. Nebylo to správné, ale utíkat a hrát si na mrtvou nejspíš taky ne. Když to člověk zvážil, jak moc sobecké se to zdálo. Ale chyby zpět nevezmu. Můžu se jen pokusit zmírnit jejich dopad. Možná mi někdy odpustí. Možná mě bude nenávidět. Ale není správné mu lhát. Udělala jsem k němu pár kroků, které se jako vždy zdáli rozhodné a přímé, ačkoliv uvnitř jsem váhala a nejistotou se celá třásla. Co jsem mohla očekávat? Zatracení a odpor. Zasloužila bych si ho a nenamítla proti tomu jediné slovo. Byla by to pravda. A stejně jsem nějak podvědomě doufala, že to tak nebude. Konec konců milovala jsem ho. Nechtěla jsem mu ublížit a nechtěla jsem, aby mě nenáviděl. Jak moc se může dobrý záměr zvrhnout? A byl vůbec dobrý? Posmutněle jsem si povzdechla. Takhle znejistět mě stejně uměl vždycky jenom on.
Pomalu jsem si stáhla kapucu z hlavy a zvedla hrdě hlavu. Něco z mého otce se ve mě nikdy zapřít nedalo. Necouvnu. Neuteču. Byl čas přestat se schovávat a hrát čistě, podívat se pravdě do očí. Byl čas postavit se tomu čelem a přijmout následky.
Zase jsem byla zpátky u nás doma a dívala se, jak stojí uprostřed místnosti po tom, co mu otec vyčetl to či ono. Nikdy nebyl spokojený. Dívala jsem se úzkou škvírou mezi dveřmi. Vypadal vždycky stejně. Jako teď. Zničeně. Smutně. Zoufale. Nikdy jsem k tomuhle postoji nedokázala být chladná. Šlo to vůbec? Bylo jedno jak moc úspěšný nebo silný byl. Byl člověk. Měl své slabiny. Tak jako já, jako každý. Co jsem jen měla dělat?
Bezradně jsem stála na místě. Věděla jsem, že dělám chybu už ve chvíli, kdy jsem začala pomalu zvedat své ruce nahoru. Nebylo to správné, ale utíkat a hrát si na mrtvou nejspíš taky ne. Když to člověk zvážil, jak moc sobecké se to zdálo. Ale chyby zpět nevezmu. Můžu se jen pokusit zmírnit jejich dopad. Možná mi někdy odpustí. Možná mě bude nenávidět. Ale není správné mu lhát. Udělala jsem k němu pár kroků, které se jako vždy zdáli rozhodné a přímé, ačkoliv uvnitř jsem váhala a nejistotou se celá třásla. Co jsem mohla očekávat? Zatracení a odpor. Zasloužila bych si ho a nenamítla proti tomu jediné slovo. Byla by to pravda. A stejně jsem nějak podvědomě doufala, že to tak nebude. Konec konců milovala jsem ho. Nechtěla jsem mu ublížit a nechtěla jsem, aby mě nenáviděl. Jak moc se může dobrý záměr zvrhnout? A byl vůbec dobrý? Posmutněle jsem si povzdechla. Takhle znejistět mě stejně uměl vždycky jenom on.
Pomalu jsem si stáhla kapucu z hlavy a zvedla hrdě hlavu. Něco z mého otce se ve mě nikdy zapřít nedalo. Necouvnu. Neuteču. Byl čas přestat se schovávat a hrát čistě, podívat se pravdě do očí. Byl čas postavit se tomu čelem a přijmout následky.
Shiori- Nukenin (A-rank)
Čo som čakal, ani sám neviem čo. Buď tam bola moja sestra, alebo nie. Neviem čo z toho bolo pre mňa najlepšie, po čom som dúfal, načo som sa tešil. Boli to roky, dlhé roky, roky žitia v tom že moja sestra je dávno mŕtva. Celý môj život bol na tom založený. Bola mŕtva a ja som jej nemohol pomôcť, tak som pomáhal iným. Bola mŕtva tak som stále bojoval, aby som sa k nej čoskoro pripojil. Bola mŕtva a neprešlo dňa kedy by som si na ňu nespomenul. Nezabudol som, nikdy. Nešlo zabudnúť, šlo sa s tým zmieriť, ale nie zabudnúť. Nevedel som. Možno stačil pohľad, ešte jeden pohľad na ňu. Vždy keď som bol na pokraji života a smrti, dúfal som že ju tam zahliadnem, než odídem na večný odpočinok. A teraz, teraz sa naskytla príležitosť. Bola to pravda?
"To je nemožné.." Hlesol som znova, keď začala sťahovať kapucňu. Nevedel som čo si myslieť, prečo sa neozvala skôr? Teraz bolo jasné že je to ona, ale neuverím kým neuvidím. Stále to mohol byť žart, stále to mohol byť môj vrah, ktorý chce využiť jej smrť, aby sa ku mne blízko dostal. Pasca, za ktorú zaplatím životom. Ale i tak, i tak mi niečo hovorilo že je to ona. Už vtedy som si všimol jej ruku, nebola obalená pieskom, bola z čistého železa. Nemala ruku a mne zovrelo srdce. Ak som niečo nechcel vidieť, tak ju takto poranenú. Na chvíľku sa mi mihol v očiach hnev a súcit v jednom. Avšak najviac toho mnou prešlo keď si strhla kapucňu.
"Shiori.." Do krvi by sa mi nikto nedorezal, stiahlo mi žalúdok, srdce vynechalo za tri údery a všetky cievy boli napäté. Keď som pohliadol do jej nádhernej tváre, podlomili sa mi kolená a len tak som sa udržal na nohách. Veľa nechýbalo, triasli sa ako pri zimnici, a ja by som skončil na kolenách. Len hrdosť ma udržala stále vyrovnaného, aj keď bolo vidieť ako ťažko to zvládam. V tú chvíľu sa mi ale usadil na tvári typický otcov bezcitný výraz. Hneval som sa? Neviem, pokladal som si práve otázky prečo. Prečo sa neozvala skôr, prečo sa ma tak stránila? Nenávidela ma? Urobil som jej niečo? Sklamal som ju? Túžba vidieť ju vystriedalo zmätenie. Nevedel som čo robiť, ako sa tváriť, čo cítiť, tak som nerobil ani jedno z toho. Stál som tam ako prikovaný s trasúcimi sa nohami a perami, neschopný pohybu ani slova. Len som tam tak stál a sledoval ako jej tmavé vlasy začali dopadať pozdĺž jej ramien. Jej pohľad, jej oči ktoré ma krájali na kúsky a trieštili pre zmenu moje srdce. Tie oči ako som si pamätal, tvrdé a otcovské, avšak jej. Jej oči, ktoré ma viedli. Tie oči ktoré ma vychovávali, tie oči ktoré ma toľko toho naučili. Fakt že predo mnou stojí moja sestrička ma donútilo pohnúť sa. Avšak výraz nezmäkol. Kráčal som k nej, pomaly sa k nej približoval ale môj pohľad sa zarezával do jej očí. Bol som na ňu nahnevaný? Sklamaný z nej? Mohol som byť všetko, vedela to. Mohol som okolo nej aj prejsť, dúfajúc že ju už neuvidím. Bolesť v srdci však vystriedalo niečo iné, spomienka. Rovnako ako kedysi, keď som sa len učil chodiť. Učili sme sa. Stála tam a čakala kým k nej prídem. Jej prázdne oči zrazu nahradila neha. I vtedy som mal problém chodiť, rovnako ako teraz. Triasol som sa a nebolo jasné či k nej vôbec dôjdem. Či to chcem.
"Shiori.." Znova úplne strhaný hlas, keď som pred ňou zastavil. Mohol som ju udrieť, mohol som ju odstrčiť, mohol som jej vynadať, vyčítať jej všetko. Nebol som už taký hlupák, naivný to áno, ale hlupák nie. Došlo mi dosť vecí. Preto som začal zdvíhať ruky. Keď v tom.
"Ty žiješ.." Hlas ktorý zaznel bol až neuveriteľný. Trasúci sa hlas takmer pred kolapsom vystriedalo šťastie. Výraz zmäkol a nahradil ho smutný úsmev. Ruky prešli okolo nej a ja som ju čo najtuhšie, ale pri tom čo najjemnejšie objal. Hlavu som v ten moment zaboril do jej vlasov, kde som cítil ako moje slzy režú moju tvár a sťažka dopadajú na jej hlavu, pričom močili jej vlasy. Zovretie neustávalo, len som tam tak stál, o trochu vyšší, objímal ju a nedokázal ju pustiť, akoby som sa bál že sa mi rozplynie pred očami. V moment kedy som na tele pocítil jej telo, závan jej dychu mi prešiel po zátylku a ja som sa presvedčil že sa mi to len nezdá, moje srdce puklo radosťou. Necítil som nič iné len šťastie že ju znova vidím. Nevedel som čo povedať, v ten moment sa mi podlomili kolená a ona pocítila o trochu viac moju váhu na sebe. Nevedel som rozprávať, iba som potichu plakal do jej vlasov, objímal ju a hladkal po chrbte. Celý som sa triasol ako pri triaške, zo zdesenia, z úžasu a tiež z radosti. Srdce mi búchalo splašene a nepravidelne, div nevyskočilo z mojej hrude. Môj mozog na druhú stranu úplne prestal pracovať, vypovedal službu.
"Žiješ.." Znova som hlesol, môj hlas bol tichý, tichší ako vánok ktorý povieval pri nás. Nevedel som zastaviť plač ale bolo mi to jedno. Aj keby tu stáli všetci Kágovia a moji podriadený, nehanbil by som sa. Ani na okamih. Ba čo viac, možno by som sa nehanbil ani zrútiť. Pretože od toho som nemal ďaleko, keď som znova po jedenástich rokov objal moju milovanú sestru.
Tetsu no Akio- Kazekage
No. Cesta prebehla relatívne v poriadku. Teda, zas až tak v poriadku nie, pretože som každú chvíľu stála pri zábradlí a grcala, pretože som to nevedela vydržať. Bolo mi tak neuveriteľne zle, z toho neustáleho vlnenia sa! Zjedla som toho primálo, vody som vypila tak, aby som tu neskolabovala, ale i to bolo len potrebné minimum. Akiove vtipy som počúvala so záujmom, snažila som sa na nich aj smiať, úprimne som chcela, ale cítila som sa tak strašne, že som mala pocit, že ak čo i len otvorím papuľu, tak vyvrátim obsah žalúdka priamo naňho. Keď sme konečne vystúpili, takmer som sa rozplakala od radosti, keďže som tú otrasnú cestu nemusela viac znášať. Ach, aký to bol pocit mať znova nohy na pevnej zemi! Čo mi ale pripadalo čudné, bolo to, že keď nás Akio viedol ulicami tohto mesta, všetci sa nás stránili a utekali pred nami. Bol to pre mňa zvláštny pocit. Nikdy sa nestalo, že by sa ma niekto stránil, pretože ja som bola tá, ktorá mala chrániť. Bolo na mne niečo zlé? No, viem, že vyzerám trocha exoticky, ale že by to vystrašilo ich? Títo dvaja tiež nevyzerali bohvieako zle. Povzdychla som si a s vreckami strčenými vo vrecku som kráčala za senseiom. Dorazili sme do nejakého holetu, ale sotva som sa tu stihla usalašiť, Akio bol zase fuč a nechal nás osamote. Uprela som pohľad na Fujiho. Akosi som nevedela, ako začať. Veď...nebudeme tu sedieť len tak v tichosti. Alebo budeme? Vybrala som sa ku poličke s knihami a letmo prebehla pohľadom po ich obaloch.
"Uhm...Nie si hladný? Viem, že Akio vravel, že sa za hodinu vráti, ale predsa len...keď povie chlap toto, vráti sa v skutočnosti o štyri hodiny neskôr." Pohľad od kníh som neodtrhla, naďalej som ich hypnotizovala pohľadom a snažila sa nájsť niečo, čo som ešte nečítala.
"Keď sme už ale pri seinseiovi...niečo ho trápilo." Otočila som sa na červenovláska s milým úsmevom na perách. Moja schopnosť čítať v ľuďoch bola na vynikajúcej úrovni.
"Nevieš, o čo sa jedná?" Opýtala som sa ho. Možno niečo o tom vedel. Myslím, že sa poznali už dlhšie, nechcela som ale vyzvedať a pchať sa do vecí, do ktorých ma nič. Ak by mi to nepovedal. Mal by k tomu nejaký dôvod a ten som mienila tolerovať.
"Uhm...Nie si hladný? Viem, že Akio vravel, že sa za hodinu vráti, ale predsa len...keď povie chlap toto, vráti sa v skutočnosti o štyri hodiny neskôr." Pohľad od kníh som neodtrhla, naďalej som ich hypnotizovala pohľadom a snažila sa nájsť niečo, čo som ešte nečítala.
"Keď sme už ale pri seinseiovi...niečo ho trápilo." Otočila som sa na červenovláska s milým úsmevom na perách. Moja schopnosť čítať v ľuďoch bola na vynikajúcej úrovni.
"Nevieš, o čo sa jedná?" Opýtala som sa ho. Možno niečo o tom vedel. Myslím, že sa poznali už dlhšie, nechcela som ale vyzvedať a pchať sa do vecí, do ktorých ma nič. Ak by mi to nepovedal. Mal by k tomu nejaký dôvod a ten som mienila tolerovať.
Mikoto Hyūga- A-rank
- Poèet pøíspìvkù : 157
Když jsme vystoupily z lodi byly jsme na místě které jsem v životě neviděl. Malá vesnička která snad nebyla ani ničím zajímavá. Hlasitě jsem si oddechl. Bylo dobře že to tu bylo nezajímavé a malé. Znaméná to že to tu bude klidné a tiché. Takové jsem to měl rád. Samozřejmě tu byl ten problém ale to nemuselo znamenat že samotná vesnice stála za nic no ne?
Na lodi jako takové panovalo trapné ticho které bylo přerušováno jen trapnějšími vtipy. Modlil jsem se k bohu aby toho nechal ovšem spíš přidal na obrátkách. Sám sem se ze slušnosti nějakému vtipu zasmál, což nebylo dobré protože to bral jako znamení že se mu povedli a úsilí zdvojnásobil. Ale to už bylo za náma a teď čekal hotelový pokoj. Když jsme ale šly k hotelu bylo jasné že můj první pocit z vesnice byl špatný.
Lidé jakoby viděli samotného ďábla a snažili se před ním schovat v postraních uličkách. Dveře i okna byly zavřené a závěsy zatažené tak aby se náhodou naše pohledy nesetklaly. Skvělé. Pomyslel jsem si a místo oddechu jsem si povzdechl. Každopádně hotel už byl před námy takže jsme dostaly pokoj a pokyny.
Akiho jsem poslouchal a vše mu odkýval. Jak sem ho znal nejspíš to hodina nebude ale i tak jsem ocenil snahu že bude on kdo udělá večeři. Poslední náznak vtipu sem přešel jen otočím se směrem k hotelu a zády k nim načež jsem pokračoval do pokoje,to abych zakryl červené tváře, a mávnul jsem mu na rozloučenou. Snažil jsem se dělat jakoby nic.
Na pokoj jsem přišel a hned viděl že jde o luxusní záležitost. To zase budou dluhopisy... pomyslel jsem si a posadil se do křesla u okna. Nevěděl jsem jak začít konverzaci, navíc jsem se nikdy nějak k lidem nehlásil, a tak jsem si jen sedl do křesla a koukal z okna což náladu která už byla tak divná ještě zhoršilo. Chvilkami jsem přemýšlel že něco povím ovšem žádné nápady nepřišly a tak sem seděl a koukal se na zapadající slunce.Když konečně prorazila ona ticho což mě probudilo z tranzu.
"Hm... ne děkuji. Hlad nemám." Řekl jsem v klidu možná trochu více odměřeněji něž jsem chtěl. Nebylo to moc hrubé? Pomyslel jsem si... ne ... určitě nebylo. Usnesl jsem se v hlavě. Na její druhou otázku už jsem reagoval však o něco přívětivěji. Neznamená že když nerad vážu s lidmy nějaké vztahy tak že k nim přeci musím být protivný no ne?
"Hm... těžko říct. Aki je ... pohodář. Takže když už ho něco trápí bude to něco vážného..." řekl jsem prostě načež jsem se hlasitě protáhl a zívl si. Kafe by bodlo... pomyslel jsem si a podíval se směrem ke kuchyni načež sem se zvedl a hledal nejbližší konvici a kafe. Netrvalo dlouho a voda začala vřít a bylo připravené na zalití. Načež jsem se podíval na Minako. V tom sem si uvědomil jak hrozně neomaleně moje jednání muselo vypadat...
"Ehm..." řekl jsem s mírně červenými tvářemi... "Dáš si taky?"
Na lodi jako takové panovalo trapné ticho které bylo přerušováno jen trapnějšími vtipy. Modlil jsem se k bohu aby toho nechal ovšem spíš přidal na obrátkách. Sám sem se ze slušnosti nějakému vtipu zasmál, což nebylo dobré protože to bral jako znamení že se mu povedli a úsilí zdvojnásobil. Ale to už bylo za náma a teď čekal hotelový pokoj. Když jsme ale šly k hotelu bylo jasné že můj první pocit z vesnice byl špatný.
Lidé jakoby viděli samotného ďábla a snažili se před ním schovat v postraních uličkách. Dveře i okna byly zavřené a závěsy zatažené tak aby se náhodou naše pohledy nesetklaly. Skvělé. Pomyslel jsem si a místo oddechu jsem si povzdechl. Každopádně hotel už byl před námy takže jsme dostaly pokoj a pokyny.
Akiho jsem poslouchal a vše mu odkýval. Jak sem ho znal nejspíš to hodina nebude ale i tak jsem ocenil snahu že bude on kdo udělá večeři. Poslední náznak vtipu sem přešel jen otočím se směrem k hotelu a zády k nim načež jsem pokračoval do pokoje,to abych zakryl červené tváře, a mávnul jsem mu na rozloučenou. Snažil jsem se dělat jakoby nic.
Na pokoj jsem přišel a hned viděl že jde o luxusní záležitost. To zase budou dluhopisy... pomyslel jsem si a posadil se do křesla u okna. Nevěděl jsem jak začít konverzaci, navíc jsem se nikdy nějak k lidem nehlásil, a tak jsem si jen sedl do křesla a koukal z okna což náladu která už byla tak divná ještě zhoršilo. Chvilkami jsem přemýšlel že něco povím ovšem žádné nápady nepřišly a tak sem seděl a koukal se na zapadající slunce.Když konečně prorazila ona ticho což mě probudilo z tranzu.
"Hm... ne děkuji. Hlad nemám." Řekl jsem v klidu možná trochu více odměřeněji něž jsem chtěl. Nebylo to moc hrubé? Pomyslel jsem si... ne ... určitě nebylo. Usnesl jsem se v hlavě. Na její druhou otázku už jsem reagoval však o něco přívětivěji. Neznamená že když nerad vážu s lidmy nějaké vztahy tak že k nim přeci musím být protivný no ne?
"Hm... těžko říct. Aki je ... pohodář. Takže když už ho něco trápí bude to něco vážného..." řekl jsem prostě načež jsem se hlasitě protáhl a zívl si. Kafe by bodlo... pomyslel jsem si a podíval se směrem ke kuchyni načež sem se zvedl a hledal nejbližší konvici a kafe. Netrvalo dlouho a voda začala vřít a bylo připravené na zalití. Načež jsem se podíval na Minako. V tom sem si uvědomil jak hrozně neomaleně moje jednání muselo vypadat...
"Ehm..." řekl jsem s mírně červenými tvářemi... "Dáš si taky?"
Fujitora- Genin (Shukaku no jinchuuriki)
- Poèet pøíspìvkù : 17
Jeho odpoveď ma prekvapila. Prižmúrila som naňho podozrievavo oči. Ktorý chlap nemá hlad? Oni majú hlad vždy, aj keď nemajú! Ale dobre. Jeho problém, teraz si tu bude pekne hladovať. Meh. Vytiahla som si z vrecka jabĺčko, nič iné, okrem malej taštičky som pri sebe nemala. Tak ako. Keď som dorazila do kancelárie, nemyslela som si, že na mňa hneď vybafne s misiou. A že niekam pôjdeme na viac než na jeden deň. Umyla som si ho vo vode, sadla si späť do kresla a zahryzla.
"Von nešiel len tak pre nič za nič. Určite má niečo za lubom a nám vraví, aby sme nerobili vilomeniny. No." Zaškerila som sa a pokrčila ramenami. K tomu, že nás nazval hrdličkami, som sa radšej nevyjadrovala. Zbytočne. Preboha! Ako nás tak mohol nazvať?! Mám 15! A on má 16. Bol by za pedofila!
"Oooom, nie, díky, kávu nepijem." Pousmiala som sa naňho. Bolo to od neho milé a celkom ma to prekvapilo, nevyzeral moc spoločensky, preto som očakávala skôr také to sebecké správanie. Ale tak, ani ja som nebola moc spoločenská, nedokázala som sa zžiť s celým tým ruchom alebo sa začleniť do všekých skupín. Navyše. Nemala som rada hluk. No.
"Nie si na kávu moc primladý?" Opýtala som sa ho s opäť prižmúrenými očami. No. Tak mladý a tak závislý. Ja som také problémy nemala. Bola som predsa silná a nezávislá ženská!
"Von nešiel len tak pre nič za nič. Určite má niečo za lubom a nám vraví, aby sme nerobili vilomeniny. No." Zaškerila som sa a pokrčila ramenami. K tomu, že nás nazval hrdličkami, som sa radšej nevyjadrovala. Zbytočne. Preboha! Ako nás tak mohol nazvať?! Mám 15! A on má 16. Bol by za pedofila!
"Oooom, nie, díky, kávu nepijem." Pousmiala som sa naňho. Bolo to od neho milé a celkom ma to prekvapilo, nevyzeral moc spoločensky, preto som očakávala skôr také to sebecké správanie. Ale tak, ani ja som nebola moc spoločenská, nedokázala som sa zžiť s celým tým ruchom alebo sa začleniť do všekých skupín. Navyše. Nemala som rada hluk. No.
"Nie si na kávu moc primladý?" Opýtala som sa ho s opäť prižmúrenými očami. No. Tak mladý a tak závislý. Ja som také problémy nemala. Bola som predsa silná a nezávislá ženská!
Mikoto Hyūga- A-rank
Pokrčil jsem rameny. Opravdu jsem byl lehce mladší než by se slušelo a patřilo na to abych pil kávu ale chutnala mi a nebyl zde někdo kdo by mi řekl že nesmím, a nic mi nezakazovalo abych ji nepil. Tak proč ne? Podíval jsem se na ní zatím co jsem žličkou míchal kávu.
"Nemůžu soudit... možná?" Řekl jsem ale už jsem sypal cukr dovnitř jednu, dvě... čtyři žličky. Potom sem ten nános cukru který se na dně usadil rozmichal dokud se rovnoměrně nerozprostřel po celém nápoji. Nadechl jsem se vzduchu který voněl po kávě. Napil jsem se ale udělal jsem chybu bylo trochu více teplé než jsem očekával a tak jsem chvilku čekal , tváře nafouklé od kávy, než káva zchladne a já budu konečně moci polknout. Když se mi to povedlo zamířil jsem si to zpátky ke křeslu.
Když jsem chvilku seděl a upíjel z kávy tak mi došlo že trapné ticho opět naplnilo ticho. Sakra... měl bys něco říct.... řekl jeden hlásek v hlavě. Proč by si to dělal? Říkal druhý. Vnitřní rozpor trvající několik vteřin mi na tváři vykouzlil divný úškleb dokud jsem po chvíli nevrátil na téma Aki.
"Každopádně... Aki určitě bude zpátky brzo. Nejspíš se jen chce poptat kolem a kolem... a tak." Řeknu mírně abych chvilku ticha přerušil ale opravdu to nepomohlo. Aspoň jsem to zkusil. Divně jsem se zavrtěl v křesle a čekal pokud bude nějak chtít pokračovat v konverzaci. Já sem však opravdu nevěděl jak. Možná jsem ani tolik nechtěl? Se mnou to hold bylo složitější.
"Nemůžu soudit... možná?" Řekl jsem ale už jsem sypal cukr dovnitř jednu, dvě... čtyři žličky. Potom sem ten nános cukru který se na dně usadil rozmichal dokud se rovnoměrně nerozprostřel po celém nápoji. Nadechl jsem se vzduchu který voněl po kávě. Napil jsem se ale udělal jsem chybu bylo trochu více teplé než jsem očekával a tak jsem chvilku čekal , tváře nafouklé od kávy, než káva zchladne a já budu konečně moci polknout. Když se mi to povedlo zamířil jsem si to zpátky ke křeslu.
Když jsem chvilku seděl a upíjel z kávy tak mi došlo že trapné ticho opět naplnilo ticho. Sakra... měl bys něco říct.... řekl jeden hlásek v hlavě. Proč by si to dělal? Říkal druhý. Vnitřní rozpor trvající několik vteřin mi na tváři vykouzlil divný úškleb dokud jsem po chvíli nevrátil na téma Aki.
"Každopádně... Aki určitě bude zpátky brzo. Nejspíš se jen chce poptat kolem a kolem... a tak." Řeknu mírně abych chvilku ticha přerušil ale opravdu to nepomohlo. Aspoň jsem to zkusil. Divně jsem se zavrtěl v křesle a čekal pokud bude nějak chtít pokračovat v konverzaci. Já sem však opravdu nevěděl jak. Možná jsem ani tolik nechtěl? Se mnou to hold bylo složitější.
Nepohnula jsem se, ani necouvla. Stála jsem na místě a dívala se na něj. Mé oči ho nespustily ani na jediný okamžik. Byl to zvláštní pocit. Jako by moje existence po letech ticha opět procitla. Jako by tím, že pronesl mé jméno, něco ve mě ožilo. Už jsem nebyla bezejmenná, už jsem nebyla nikdo. Měla jsem zpátky svojí duši.
Čekala jsem, co se stane. Já ho za ta léta viděla mockrát. Tajně schovaná ve stínu jsem pozorovala jeho slávu, jeho úsměv, když byl s přáteli, jeho boje a tréninky. On mě neviděl jedenáct let. Co asi udělá? Co bych udělala já? Zlobila bych se. A byla bych šťastná. A nenáviděla bych ho. A byla bych ráda, že žije. Jenže já jsem nebyla on. Měl by plné právo odejít ode mě a už se nikdy nevrátit. Bylo by naprosto pochopitelné, kdyby mě udeřil. Zasloužila bych si to a přijala to. Snad proto jsem tam jen stála a dala mu tu možnost rozmyslet si, která emoce v jeho nitru vyhraje. Tvářil se tak tvrdě a nelítostně, ale jeho oči ho zrazovali. Věděla jsem, že uvnitř něj se všechno bouří a nic nedává smysl. Znala jsem ho. A právě proto, že jsem ho znala, jsem doufala, že v jeho laskavém srdci naleznu odpuštění.
Dívala jsem se, jak se ke mě šourá, slyšela z jeho úst znovu mé jméno, jako by nemohl uvěřit, že tam skutečně stojím. Jaké to pro člověka musí být..? Neuměla jsem si to představit.
Byl jen kousek ode mě. Stále jsem se na něj dívala, ochotná přijmout jakýkoliv ortel. Ale nepřišla rána. Nepřišli nadávky ani výčitky. Nepřišlo ticho. Objal mě. Stála jsem jako solný sloup a dívala se před sebe, na krku mě šimraly jeho vlasy a cítila jsem jeho teplý dech na kůži. Tolik let, tolik vzpomínek... Cítila jsem váhu jeho těla, jak se mu podlamovali kolena a on mě k sobě stále tiskl. Nevěřila jsem. Nemohla jsem mít tolik štěstí.
Zavřela jsem oči, studenou rukou ho objala a tu živou zabořila do jeho vlasů. Něžně jsem ho hladila po vlasech, tak jako když byl dítě. Konejšivě jsem se snažila zmírnit jeho šok. Usmívala jsem se. Nemohlo být nic, co by mě udělalo šťastnější.
"Odpusť..." zamumlala jsem do jeho vlasů. Chtěla jsem po něm moc a věděla jsem to. Věděla jsem, že teď mě rád vidí, ale po čase se v něm začne všechno znovu probouzet a přijdou výčitky i hněv. Ale musela jsem to říct. Mrzelo mě to. Prvně za jedenáct let mě mrzelo, že mě někdy, někde nepotkal už dávno.
Čekala jsem, co se stane. Já ho za ta léta viděla mockrát. Tajně schovaná ve stínu jsem pozorovala jeho slávu, jeho úsměv, když byl s přáteli, jeho boje a tréninky. On mě neviděl jedenáct let. Co asi udělá? Co bych udělala já? Zlobila bych se. A byla bych šťastná. A nenáviděla bych ho. A byla bych ráda, že žije. Jenže já jsem nebyla on. Měl by plné právo odejít ode mě a už se nikdy nevrátit. Bylo by naprosto pochopitelné, kdyby mě udeřil. Zasloužila bych si to a přijala to. Snad proto jsem tam jen stála a dala mu tu možnost rozmyslet si, která emoce v jeho nitru vyhraje. Tvářil se tak tvrdě a nelítostně, ale jeho oči ho zrazovali. Věděla jsem, že uvnitř něj se všechno bouří a nic nedává smysl. Znala jsem ho. A právě proto, že jsem ho znala, jsem doufala, že v jeho laskavém srdci naleznu odpuštění.
Dívala jsem se, jak se ke mě šourá, slyšela z jeho úst znovu mé jméno, jako by nemohl uvěřit, že tam skutečně stojím. Jaké to pro člověka musí být..? Neuměla jsem si to představit.
Byl jen kousek ode mě. Stále jsem se na něj dívala, ochotná přijmout jakýkoliv ortel. Ale nepřišla rána. Nepřišli nadávky ani výčitky. Nepřišlo ticho. Objal mě. Stála jsem jako solný sloup a dívala se před sebe, na krku mě šimraly jeho vlasy a cítila jsem jeho teplý dech na kůži. Tolik let, tolik vzpomínek... Cítila jsem váhu jeho těla, jak se mu podlamovali kolena a on mě k sobě stále tiskl. Nevěřila jsem. Nemohla jsem mít tolik štěstí.
Zavřela jsem oči, studenou rukou ho objala a tu živou zabořila do jeho vlasů. Něžně jsem ho hladila po vlasech, tak jako když byl dítě. Konejšivě jsem se snažila zmírnit jeho šok. Usmívala jsem se. Nemohlo být nic, co by mě udělalo šťastnější.
"Odpusť..." zamumlala jsem do jeho vlasů. Chtěla jsem po něm moc a věděla jsem to. Věděla jsem, že teď mě rád vidí, ale po čase se v něm začne všechno znovu probouzet a přijdou výčitky i hněv. Ale musela jsem to říct. Mrzelo mě to. Prvně za jedenáct let mě mrzelo, že mě někdy, někde nepotkal už dávno.
Shiori- Nukenin (A-rank)
Sama to vedela, ona ma síce videla často, čo som ja nevedel, ja som ju nevidel celých jedenásť rokov. Preto to pre mňa bol oveľa väčší šok ako pre ňu. Náhoda aká sa udiala dnes, do smrti na ňu budem spomínať ako jednu z najkrajších, ak nie najkrajších. V delíriu v ktorom som sa nachádzal som zabudol úplne na všetko. Na svoj tím, i keď mi niečo hovorilo že ma zmlátia až sa tak neskoro vrátim, i na celkovú misiu, ktorú som si vzal kvôli nedostatku peňazí. No teraz som nič neriešil. Áno, možno som sa chcel spýtať prečo, prečo sa neozvala skôr, prečo neprišla. Prečo sa mi neozvala, ale nie dnes. Dnes som bol príliš šťastný. Na okamih sa naozaj zdalo že som nato úplne zabudol. Akoby ma to netrápilo a dnes, dnes ma to naozaj netrápilo. Chcel som len byť s ňou, nič viac, nič neriešiť. Časom tá otázka príde, ale tak skoro to nebude. Po pár minútach objímania a neskutočného pocitu blaženosti z prehrabovania sa mi vo vlasoch, keďže som to miloval od nej už od malička, som sa odtiahol.
"Nejako si prestala rásť.." Podpichol som ju, keď som si uvedomil že som konečne o niečo vyšší. Keď sme sa videli naposledy, prevyšovala ma o celú hlavu. A teraz som bol konečne vyšší ja. A tiež som si chcel z nej trochu vystreliť aby som odľahčil situáciu. Taký som proste bol. Chcel som ju objímať ďalej, ale na druhú stranu som ju chcel vidieť. Celú som si ju prehliadol, načo som pritiahol ruku k tej jej.
"Tvoja ruka Shiori.." Siahol som na jej železnú ruku a pritiahol si ju k sebe. Dlhšie som ju skúmal, ale ako sa mi triasla ruka, nešlo to práve najlepšie. No i tak som ocenil tú detailnú prácu akú využila. Jemne som prechádzal končekmi prstov po ruke, zisťujúc vadu, ale žiadnu som nenašiel. Tá ruka bola dokonalejšia ako moja obrana. Ako moje piesočné brnenie, ktoré malo kde tu vadu. Zato som sa na ňu obdivne pozrel. A pri tom v pohľade bolo toľko nehy a súcitu, bolo mi zle z toho že musela skončiť práve takto, bez ruky. To ona mala byť Kazekágem, nie ja, to ja som mal prísť o ruku, nie ona. To sa mi odohrávalo v hlave aj pohľade na ňu. Nato som ale odstúpil a sadol si na chodník, pričom som trasúco hľadal v plášti cigaretu, ktorú som nakoniec aj ulovil.
"Čo sa ti stalo? Kto ti to urobil?" Spýtal som sa ešte stále hleslo, pričom som si zapaľoval. Nenarážal som prečo sa neozvala, ani na Sunu, ale prepaľoval som pohľadom jej zranenie. Úprimne, až teraz sa ozval hnev na človeka, ktorý jej to spôsobil. Potiahol som, načo som sa ale nechutne rozkašľal, čo trvalo celú minútu, než som sa upokojil. Oprel som sa o ruku a pozrel jej priamo do očí. Nevedel som sa na ňu vynadívať, pričom sa mi konečne na tvári usádzal ako tak môj povestný široký úsmev. Možno jej to prišlo až nepríjemné, ale ja som chcel dohnať všetko čo som zameškal.
Tetsu no Akio- Kazekage
Když mě pustil z objetí, stáhla jsem ruce zase zpátky k tělu. Bylo zvláštní se někoho dotýkat takovým způsobem a ještě zvláštnější nechat někoho, aby se tak dotýkal mě. Za těch jedenáct let byly mými nejintimnějšími zážitky kontakt mého těla se soupeřem, když jsem mu vrážela katanu do břicha. Ano, věděla jsem, jak zoufale to zní. Bylo mi už dost na to, abych byla matkou několika dětí a čekala doma na muže s večeří. Ale můj život se nikdy netočil kolem mužů. Tedy až na Akia. Vždycky byl na prvním místě a hned za ním vesnice. A pak? Pro sebe jsem se ironicky ušklíbla. Pokračování slavného rodu Tetsu asi zůstane na Akiovi.
Na jeho poznámku o výšce jsem nereagovala. Celý on, hlavně se nechovat dospěle, ale byla jsem mu za to vděčná. Sama jsem nevěděla, jak prolomit ledy. Přece jen to já byla v té pozici špatného, zlého a podrazáckého. Styděla jsem se, ale jak by se mohlo zdá, nelitovala jsem. Nekopala jsem se všechny ty roky do zadku. Považovala jsem za důležité všechno to, co jsem pro něj dělala. Kdybych totiž začala litovat, můj život by ztratil smysl a já bych se zhroutila hrůzou, co za sobeckou osobu vlastně jsem. Ne, stála jsem si za svým. Nebylo to zbytečné.
Zvedl mou ruku a začal si ji prohlížet. Ve všem tom zmatku mě ani nenapadlo ji schovávat, jak jsem měla ve zvyku. Konec konců stejně musel cítit, že část mého těla je poněkud.. odlišná. Prsty přejížděl po hladkém povrchu, ale jakkoliv nostalgické se to mohlo zdát, nic jsem necítila. Doslova. Moje ruka byla mrtvá.
Sklonila jsem k ní pohled a chvíli si jí prohlížela stejně jako Akio. Prsty se rozevíraly a zase zavíraly, jako by se nic nedělo. Roky jsem jí zdokonalovala. Ne kvůli vzhledu, ale kvůli funkčnosti. Neměla jsem ruku, kašlala jsem na to, jak vypadá. Nakonec jsem se jen lhostejně pousmála.
"Úplatek za přežití.." odvětila jsem poklidně. Nebyla jsem smutná ani jsem nevzpomínala. Bylo to jedenáct let, nemělo pro mě už význam truchlit.
Posadila jsem se vedle něj. Chápala jsem, že pro něj je to všechno nové. I když ztráta ruky se v porovnání s tím, co jsem přežila, zdála jako malicherná záležitost. Mlčela jsem. Bylo těžké mluvit. Nebyla jsem na to zvyklá. A stále jsem si ještě přišla poněkud bezradně. Když si však zapálil cigaretu, bez řečí jsem zvedla svou kovovou ruku, cigaretu mu jednoduše vytáhla z pusy a rozdrtila jí v dlani. Alespoň k něčemu se ta kovová věc hodí! Podívala jsem se na něj klidně, ale nekompromisně. Udělala jsem spoustu chyb a budu se za ně kát, ale stále jsem někdo, kdo ho učil chodit. Na tohle ať zapomene.
Na jeho poznámku o výšce jsem nereagovala. Celý on, hlavně se nechovat dospěle, ale byla jsem mu za to vděčná. Sama jsem nevěděla, jak prolomit ledy. Přece jen to já byla v té pozici špatného, zlého a podrazáckého. Styděla jsem se, ale jak by se mohlo zdá, nelitovala jsem. Nekopala jsem se všechny ty roky do zadku. Považovala jsem za důležité všechno to, co jsem pro něj dělala. Kdybych totiž začala litovat, můj život by ztratil smysl a já bych se zhroutila hrůzou, co za sobeckou osobu vlastně jsem. Ne, stála jsem si za svým. Nebylo to zbytečné.
Zvedl mou ruku a začal si ji prohlížet. Ve všem tom zmatku mě ani nenapadlo ji schovávat, jak jsem měla ve zvyku. Konec konců stejně musel cítit, že část mého těla je poněkud.. odlišná. Prsty přejížděl po hladkém povrchu, ale jakkoliv nostalgické se to mohlo zdát, nic jsem necítila. Doslova. Moje ruka byla mrtvá.
Sklonila jsem k ní pohled a chvíli si jí prohlížela stejně jako Akio. Prsty se rozevíraly a zase zavíraly, jako by se nic nedělo. Roky jsem jí zdokonalovala. Ne kvůli vzhledu, ale kvůli funkčnosti. Neměla jsem ruku, kašlala jsem na to, jak vypadá. Nakonec jsem se jen lhostejně pousmála.
"Úplatek za přežití.." odvětila jsem poklidně. Nebyla jsem smutná ani jsem nevzpomínala. Bylo to jedenáct let, nemělo pro mě už význam truchlit.
Posadila jsem se vedle něj. Chápala jsem, že pro něj je to všechno nové. I když ztráta ruky se v porovnání s tím, co jsem přežila, zdála jako malicherná záležitost. Mlčela jsem. Bylo těžké mluvit. Nebyla jsem na to zvyklá. A stále jsem si ještě přišla poněkud bezradně. Když si však zapálil cigaretu, bez řečí jsem zvedla svou kovovou ruku, cigaretu mu jednoduše vytáhla z pusy a rozdrtila jí v dlani. Alespoň k něčemu se ta kovová věc hodí! Podívala jsem se na něj klidně, ale nekompromisně. Udělala jsem spoustu chyb a budu se za ně kát, ale stále jsem někdo, kdo ho učil chodit. Na tohle ať zapomene.
Shiori- Nukenin (A-rank)
No, nebol až taký zhovorčivý. Opýtala som sa ho na kávu a on mi odpovedal tromi slovami. Z toho sa určite vyvinie veľmi inteligentná, zaujímavá debata. Povzdychla som si a uprela pohľad kdesi von oknom. Rozprávať sa s chlapcami nebola nikdy nijaká zábava. No. Väčšinou mali úplne iné záujmy než ja a tak to potom aj vyzeralo. Ani ja som nebola bohvieako ukecaná ani strelená, ale keď prišlo na dobrú tému, dokázala som kecať ak hodinu v kuse. Pri jeho poznámke som sa pousmiala.
"Nemusíš sa silou mocou snažiť o debatu. Keď to nejde, tak to nejde. Ani ty, ani ja nie sme moc spoločenskí, nedá sa teda očakávať, že sa medzi nami vyvinie nejaká zmysluplnejšia debata." Venovala som mu milý úsmev, na čo som sa postavila a sadla si na parapet okna.
"Nemám rada, keď sa niekto núti do niečoho, čo sám nechce. Nemá to potom zmysel." Dodala som, na čo som sa len zadívala z okna niekam von. Vyzeralo to tu celkom obyčajne, ale predsa mi to pripadalo krásne.Toto mesto...alebo skôr dedinka bola malá...čo znamenalo menej obyvateľov a väčší pokoj. Presne toto by som k svojmu životu potrebovala, ale moje miesto bolo inde.
"Nemusíš sa silou mocou snažiť o debatu. Keď to nejde, tak to nejde. Ani ty, ani ja nie sme moc spoločenskí, nedá sa teda očakávať, že sa medzi nami vyvinie nejaká zmysluplnejšia debata." Venovala som mu milý úsmev, na čo som sa postavila a sadla si na parapet okna.
"Nemám rada, keď sa niekto núti do niečoho, čo sám nechce. Nemá to potom zmysel." Dodala som, na čo som sa len zadívala z okna niekam von. Vyzeralo to tu celkom obyčajne, ale predsa mi to pripadalo krásne.Toto mesto...alebo skôr dedinka bola malá...čo znamenalo menej obyvateľov a väčší pokoj. Presne toto by som k svojmu životu potrebovala, ale moje miesto bolo inde.
Mikoto Hyūga- A-rank
Neviem či bolo najlepšie nechať pokračovanie klanu na mne. Povedzme si to na rovinu, nebol som práve najlepší genetický materiál, keďže i ona si všimla že som sa nezmenil. Keby som náhodou aj mal deti, no, bol by to koniec pre Rengo. Určite, už tak tam mali mňa a trpeli. Všimol som si ale tiež že ona sa nezmenila a nerozprávala. Buď to bolo tým že sa ešte stále trochu hanbila, alebo sa uzavrela od posledna ešte viac. Ani jedno som nechápal, mohla otvorene so mnou rozprávať o čom len chcela, necítil som k nej hnev ani nenávisť, to že som sa nevypytoval neznamenalo že mi to vadilo. Mala určite svoje dôvody a možno mi ich raz povie, hanbiť sa nemusela. Avšak namiesto úteku dnes sa mi ukázala. Ak aj sa v niečom cítila špatne, po tomto nemusela, pretože to všetko vynahradila. Pretože šťastie aké som dnes pociťoval keď som ju videl, keď som ju mohol objať a keď som znova cítil jej ruku v mojich vlasoch bolo na nezaplatenie. Ba viac, ja som sa bál že som jej niečo dlhoval, teraz ma zžieralo to že som nevynaložil viac sily nato aby som ju našiel, teraz som sa trápil ja že som to vzdal.
"Vieš Shiori že som začal obnovovať naše sídlo v oveľa väčšej mierke? Priamo v Rengo, keby si chcela vidieť tak.." Nepriamo som jej navrhol aby šla so mnou. Nevedel som aké mala plány, ale nechcel som sa s ňou lúčiť, už nikdy viac. Bola to moja sestra, teraz keď som vedel že žije som ju už nechcel nechať prežívať vonku. Chcel som aby sa vrátila so mnou a žila u mňa, ak by chcela, ak aj nie, aspoň aby sa nachádzala v dedine. A ostatný Kágovia by určite nenamietali, keby som sa za ňu zaručil, moje slovo malo obrovskú moc v Rengo.
"Aj keď je stále nedostavané, vieš.. Nejako mi došli peniaze.. Teda, už ich ani dlho nemám." Neisto som sa nevinne uškrnul so zatvorenými očami a poškrabal sa so širokým úsmevom vzadu na hlave. Bolo to trápne, bol som Kazekáge a podobne ale peňazí som mal ešte menej ako žobrák. Všetko so buď minul na dom, na svojho študenta alebo som to rozdal chudobným, až sa stal chudobný zo mňa. Vedel som že ma asi zabije, ale tak čo, aspoň som ju pred smrťou videl! Vtedy ale urobila niečo, vďaka čomu zmizol môj úsmev na tvári.
"Hééééj, čo robíš?!" Spýtal som sa hlasnejšie a úsmev vystriedala zlosť, taká tá detská a nevinná zlosť, ktorá na mojej tvári vyzerala naozaj komicky. I napriek tomu som sa snažil o najhnusnejší pohľad keď mi rozdrvila cigaretu v jej ruke.
"Vieš koľko cigarety stoja dnes?! A ako pomáhajú na nervy?! Jednu si zaslúžim!" Začal som argumentovať, ale nejako som nemal odvahu siahnuť po ďalšej. To že som Kazekáge mi nabralo ego, že som jej odporoval aspoň v tomto, normálne by som šúchal nohami a ospravedlňoval sa do aleluja. Niečo sa predsa len zmenilo, malý Akio si začal dovoľovať! Epické bolo na tom ale to, ako sa samotný Kazekáge neodvážil naviac.
Tetsu no Akio- Kazekage
Mírně jsem se pousmál nad její odpovědí. Alespoň že jsme si v něčem rozuměly. Samozřejmě jsme měli asi více společného ale to se pravděpodobně v bližší době nedozvíme jelikož se moc v konverzaci nedokážeme rozhoupat.
"Díky že chápeš, prostě... nejsem zvyklí s lidmi mluvit..." řekl jsem tiše.
Ne že bych se nedokázal s lidmi bavit ale prostě jsem to nikdy nedělal. Bavil jsem se s bratrem ale to mi bylo ... 6? 7? Od té doby jsem byl v sirotčinci několik let uzavřenej ve své „ochrané slupce“ a nikoho k sobě nepouštěl kdoví jak dlouho. Jedinou konverzaci kterou sem měl byla semnou. Nikdy jsem si k sobě nikoho nepouštěl, teda až do doby než přišel Aki a ani u něj to nebyl skálopevný „most“ mezi námi který by nás spojoval za což jsem určitě mohl já. Hlavou mi ale problesklo že přeci jen spolu budeme teď trávit hodně času a pokud se nepoznáme na hlubší úrovni mohlo by se alespoň hodit nějaké to poznání na „profesionální“ úrovni. Budeme spolu pravděpodobně muset spolupracovat čili vědět v čem je a není dobrá není na škodu. Chvilku jsem mlčel ale napadlo mě téma na které by jsme se možná mohli lehce rozhoupat. Snažil jsem se a to se přeci cení no ne? Normálně bych seděl a nic neříkal. Nevadila mě samota a zvykl jsem si na ní ovšem tohle bylo důležité pro tým.
" Ehm... na co se zaměřuješ? Myslím jako ninja." Řekl jsem potichu a podíval se na ni. Načež rychle uhnul pohledem zpátky k šálku kávy a usrkl z něj.
"Díky že chápeš, prostě... nejsem zvyklí s lidmi mluvit..." řekl jsem tiše.
Ne že bych se nedokázal s lidmi bavit ale prostě jsem to nikdy nedělal. Bavil jsem se s bratrem ale to mi bylo ... 6? 7? Od té doby jsem byl v sirotčinci několik let uzavřenej ve své „ochrané slupce“ a nikoho k sobě nepouštěl kdoví jak dlouho. Jedinou konverzaci kterou sem měl byla semnou. Nikdy jsem si k sobě nikoho nepouštěl, teda až do doby než přišel Aki a ani u něj to nebyl skálopevný „most“ mezi námi který by nás spojoval za což jsem určitě mohl já. Hlavou mi ale problesklo že přeci jen spolu budeme teď trávit hodně času a pokud se nepoznáme na hlubší úrovni mohlo by se alespoň hodit nějaké to poznání na „profesionální“ úrovni. Budeme spolu pravděpodobně muset spolupracovat čili vědět v čem je a není dobrá není na škodu. Chvilku jsem mlčel ale napadlo mě téma na které by jsme se možná mohli lehce rozhoupat. Snažil jsem se a to se přeci cení no ne? Normálně bych seděl a nic neříkal. Nevadila mě samota a zvykl jsem si na ní ovšem tohle bylo důležité pro tým.
" Ehm... na co se zaměřuješ? Myslím jako ninja." Řekl jsem potichu a podíval se na ni. Načež rychle uhnul pohledem zpátky k šálku kávy a usrkl z něj.
Podívala jsem se na něj a s nic neříkajícím pohledem chvíli jen koukala. Co jsem mu měla říct? Neplánovala jsem se vrátit do vesnice. Nebrala jsem svůj život a svůj styl za přežívání. Chyběl mi v něm on, ale jinak byl naplněný po všech stránkách, které jsem potřebovala. Už jsem nebyla Shiori Tetsu, jonin spadající pod Sunu. Suna už neexistovala. Bylo to tak dětinsky směšné, ale nechtěla jsem patřit nikam jinam. Můj domov byl zničený. Moje práce byla venku. Jenže zároveń mě to táhlo k němu. Vynahradit mu ty roky. Být s ním a jenom se radovat z jeho přítomnosti. Chápala jsem, co se mi tím snaží říct. Ale zároveň jsem věděl, že do vesnice se nevrátím.
"Mohla bych se přijít podívat.." lehce jsem se pousmála. Neřekla jsem mu to natvrdo a zároveň jsem neodmítla. Jako obvykle jsem volila něco mezi. Nevyloučila jsem, že za ním budu chodit. Teď, když věděl, že jsem živá, by to ani nešlo, ne při jeho povaze. Ale zůstat ve vesnici jsem nechtěla.
Když mi řekl, že nemá peníze, nehla jsem ani brvou. Bylo to pořád stejné. Vždycky všechno rozdal nebo nesmyslně utratil za hlouposti. Otec z něj přímo šílel. Ne jednou jsem mu v noci, když spal, házela do prasátka drobné z misí. Stejně jako dnes mi peníze ani tenkrát k ničemu nebyly. Moc jsem jich ke svému skromnému životu nepotřebovala. I teď jsem sáhla pod plášť a z kapsy vyndala plátěný pytlíček. Položila jsem ho vedle něj a beze slova se zahleděla před sebe. Jak jsem řekla. K čemu to mě bylo. Moje práce vynášela celkem slušně. Pokud si teda nevyberete špatného klienta a ten na vás pak nepošle nájemného vraha. Znovu jsem se ušklíbla.
Když se začal vztekat kvůli cigaretám, jen jsem lhostejně pozvedla obočí. Jak jsem řekla, některé věci zůstávali při starém. Nepovažovala jsem za nutné vyvracet mu podobně hloupou myšlenku a doufala, že můj hluboký nezájem ho ubezpečí o tom, že pokud to přede mnou udělá ještě jednou, ten proces se bude opakovat s tím, že někdo přijde k úhoně. Mohl být třeba spasitelem světa, ale měl smůlu. Sám si mě našel a bude mě mít se vším všudy.
"Mohla bych se přijít podívat.." lehce jsem se pousmála. Neřekla jsem mu to natvrdo a zároveň jsem neodmítla. Jako obvykle jsem volila něco mezi. Nevyloučila jsem, že za ním budu chodit. Teď, když věděl, že jsem živá, by to ani nešlo, ne při jeho povaze. Ale zůstat ve vesnici jsem nechtěla.
Když mi řekl, že nemá peníze, nehla jsem ani brvou. Bylo to pořád stejné. Vždycky všechno rozdal nebo nesmyslně utratil za hlouposti. Otec z něj přímo šílel. Ne jednou jsem mu v noci, když spal, házela do prasátka drobné z misí. Stejně jako dnes mi peníze ani tenkrát k ničemu nebyly. Moc jsem jich ke svému skromnému životu nepotřebovala. I teď jsem sáhla pod plášť a z kapsy vyndala plátěný pytlíček. Položila jsem ho vedle něj a beze slova se zahleděla před sebe. Jak jsem řekla. K čemu to mě bylo. Moje práce vynášela celkem slušně. Pokud si teda nevyberete špatného klienta a ten na vás pak nepošle nájemného vraha. Znovu jsem se ušklíbla.
Když se začal vztekat kvůli cigaretám, jen jsem lhostejně pozvedla obočí. Jak jsem řekla, některé věci zůstávali při starém. Nepovažovala jsem za nutné vyvracet mu podobně hloupou myšlenku a doufala, že můj hluboký nezájem ho ubezpečí o tom, že pokud to přede mnou udělá ještě jednou, ten proces se bude opakovat s tím, že někdo přijde k úhoně. Mohl být třeba spasitelem světa, ale měl smůlu. Sám si mě našel a bude mě mít se vším všudy.
Shiori- Nukenin (A-rank)
V niečom sa mýlila. Suna existovala, výstavba Suny ešte stále prebiehala ale v Rengo ostala existovať. A dokonca ako sa šuškalo, čo som ani nevedel, Suna žila vo mne. Práve preto som si bol istý že ju presvedčím, aj keby sa malo stať čo chcelo. Teraz keď som zistil že žije som sa jej vzdať znova nechcel. Možno to prišlo detské, možno to bolo naivné a v mnohých ohľadoch aj divné, ale teraz som ju chcel mať po boku. Svoju staršiu ségru, ktorá ma aspoň v niečom bude krotiť. A prestanem tak riskovať svoj život. Ako som už spomínal, keby že znovu o ňu prídem, najbližšia vojna bude posledná.
"Poznám ťa, aspoň neuhýbaj odpovedi.." Hlesol som potichu a vyťahujúcu krabičku som si strčil do vrecka kabátu. Podľa všetkého budem páliť cigarety tajne, keď nebude nikde nablízku. Pozrel som sa jej priamo do očí, povieme si to na rovinu.
"Je mi asi jasné ako si doteraz žila, ale kto vie, možno si nájdeš zaľúbenie i v tomto. Žiť niekde kde sú Sunčania, kde sú tvoji krajani ktorých môžeš chrániť, o ktorých sa môžeš starať. Každým rokom výjdu z akadémie ďalší a ďalší Genínovia, rovnako ako keď som ja sa stal Genínom.." Nadýchol som sa, nevedel som čo povedať ďalej, ako ju presviedčať. Bola tvrdohlavá a ja láskavý, ale, niečo vo mne ma nútilo porušiť svoj kódex a presvedčiť ju k tomu.
"Každý deň bez teba bol pre mňa hrozný. Odkedy som opustil Sunu nebolo dňa, kedy by som sám neopúšťal dedinu, pretože som vyhľadával boje.." Vtedy som odrhnul svoj plášť. Nemal som jazvu ako ona cez celé telo. Ja som mal nespočetné množstvo jaziev po celom tele. Nebolo takmer jediného väčšieho miesta, ktoré by ostalo nedotknuté. I cez moju schopnosť, vždy som rád riskoval aby som sa vystavil nebezpečenstvu, som ju nepoužíval. Mnoho krát som sa nechal zraniť aby som dal napríklad súperovi šancu. Chvíľu nato som si zase zapol plášť.
"Chcel som sa čo najskôr dostať za rodinou, za tebou. Bolo mi jedno ako úboho padnem. Vieš.. Teraz keď viem že žiješ, asi by som neprežil v strachu sedieť doma. Preto.. ak nechceš sa vrátiť do dediny, tak.." Znova som sa nadýchol, keď som si všimol jej váčik s peniazmi. Vzal som si ho do ruky a poťažkal. Bolo tam dosť peňazí, až som sa tomu divil ako je sestra bohatá, ale namiesto toho aby som si ho vložil do kabáta, natiahol som svoju ruku, odhrnul ten jej a vložil jej späť do vrecka. Nepríjmal som takéto milodary. Keby som vedel čo v minulosti robila, asi by som sa cítil trápne a i napriek nedostatku peňazí by som jej to všetko vrátil.
"Sa vzdám postu Kazekágeho a pôjdem do sveta tiež.." Väčšinou som sa vždy usmieval a bol veselý, ale v niečom som vedel byť aj vážny a práve teraz som bol. Sedel som tam a s pohľadom s ktorým som to fakt myslel vážne, som jej hľadel do očí. Bol som ochotný to urobiť. Pre ňu, veď čo, môže byť sranda.
"A tie peniaze si nechaj, sú tvoje.." Pousmial som sa nakoniec.
Tetsu no Akio- Kazekage
Pousmiala som sa. Nemusela som ho veľmi spoznávať k tomu, aby som zistila, že on je väčší samotár než ja. Ja som nútená byť v kontakte s ľuďmi, ak mám plniť ciele, ktoré mi boli vopred dané. Ale i tak tiché prostredie je pre mňa najväčším relaxom.
"Viem o tebe viac, než si myslíš." Samozrejme, nemyslela som to tak, že poznám jeho minulosť. Alebo to, že v sebe niečo skrýva. Myslela som to skôr po povahovej stránke. On bol jedným z tých typov, u ktorých mi stačil pohľad do očí, aby som zistila, čo to je za človeka. Opäť som sa zahľadela von, niekam do diaľky, nad niečím som premýšľala a to trápne ticho, ktorú tu zase nastalo, som viac menej ani nevnímala. Napokon sa ale predsa len rozhodol sa ma niečo opýtať. Bola to dosť podstatná vec pre to, aby sme spolu mohli fungovať v tíme.
"Zameriavam sa najmä na Ninjutsu, resp. moje Hijutsu a techniky spojené s ním, v budúcnosti i na Iryo Ninjutsu. Mojou podstatou je Fuuton. Klasického Ninjutsu nie som takmer vôbec schopná, čiže som odkázaná na svoje Hijutsu. Viac menej. Predpokladám, že Ninjutsu je tvojim zameraním tiež, nie?" Na krátko som k nemu obrátila skúmavý pohľad. Že som sa usmievala, to už ani spomínať nemusím, pretože ja sa usmievam stále.
"Viem o tebe viac, než si myslíš." Samozrejme, nemyslela som to tak, že poznám jeho minulosť. Alebo to, že v sebe niečo skrýva. Myslela som to skôr po povahovej stránke. On bol jedným z tých typov, u ktorých mi stačil pohľad do očí, aby som zistila, čo to je za človeka. Opäť som sa zahľadela von, niekam do diaľky, nad niečím som premýšľala a to trápne ticho, ktorú tu zase nastalo, som viac menej ani nevnímala. Napokon sa ale predsa len rozhodol sa ma niečo opýtať. Bola to dosť podstatná vec pre to, aby sme spolu mohli fungovať v tíme.
"Zameriavam sa najmä na Ninjutsu, resp. moje Hijutsu a techniky spojené s ním, v budúcnosti i na Iryo Ninjutsu. Mojou podstatou je Fuuton. Klasického Ninjutsu nie som takmer vôbec schopná, čiže som odkázaná na svoje Hijutsu. Viac menej. Predpokladám, že Ninjutsu je tvojim zameraním tiež, nie?" Na krátko som k nemu obrátila skúmavý pohľad. Že som sa usmievala, to už ani spomínať nemusím, pretože ja sa usmievam stále.
Mikoto Hyūga- A-rank
Její výrok byl trochu divný jelikož jsem nevěděl jak to myslí. Ví o mé minulosti? Ví o tom co jsem? Či snad ví jaká jsem osoba? Tak či onak moje pozornost jsem tomu dlouho nevěnoval. Přeci jen by to nic neměnilo i kdyby věděla jakoukoliv z těchto věcí.
Mírně jsem se protáhl a zatím co ona hovořila jsem se podíval na dno hrnku který už byl úplně prázdný. Měl jsem nutkání si dát další kávu ovšem nechtěl jsem vypadat jako nějaký narkoman a proto jsem se rozhodl vyčkat dokud neusne. To bude pravý čas, sepsat zážitky ze dne a napít se tohohle nápoje života.
"Taktéž Fuuton eh? To jsem dva." Řekl jsem tiše. Nebylo se čemu divit. Lidé ze Suny měli hodně často větrnou podstatu. Já sem nebyl vyjímkou, to samé můj otec a bratr. Nikdy jsem však žádnou Fuutonovou techniku nepoužil. Spíš jsem to nezkoušel. Jen jsem si otestoval jaká má podstata je a tam to končilo. Následně jsem se na okamžik zamyslel jak svoji odpověď zformulovat.
"Áno. Ničemu jinému sem se nevěnoval, tak nějak mi to nesedlo. Ovšem... nepochybuju o tom že kdybych se do toho obul zvládl bych po tréninku i Taijutsu či Genjutsu... jen jsem to nikdy neudělal... zatím tedy. Zaměřuji se na střední až velkou vzdálenost a většinu života jsem trénoval svoji chakru a její používání, ostatně toho byla moje rodina plná." Řekl jsem s mírným úsměvem. Až na občasný zásek a nějaké to zamyšlení jsem odpověděl docela dobře. O té Chakře to byla pravda. Otec i bratr byli specialisté v tomhle oboru. Oba dva měli velkou zásobu chakry a pomocí ní dělali velké věci. Já jsem sice tak úspěšný nebyl ale nějaký talent jsem v tomhle oboru zdědil.
Mírně jsem se protáhl a zatím co ona hovořila jsem se podíval na dno hrnku který už byl úplně prázdný. Měl jsem nutkání si dát další kávu ovšem nechtěl jsem vypadat jako nějaký narkoman a proto jsem se rozhodl vyčkat dokud neusne. To bude pravý čas, sepsat zážitky ze dne a napít se tohohle nápoje života.
"Taktéž Fuuton eh? To jsem dva." Řekl jsem tiše. Nebylo se čemu divit. Lidé ze Suny měli hodně často větrnou podstatu. Já sem nebyl vyjímkou, to samé můj otec a bratr. Nikdy jsem však žádnou Fuutonovou techniku nepoužil. Spíš jsem to nezkoušel. Jen jsem si otestoval jaká má podstata je a tam to končilo. Následně jsem se na okamžik zamyslel jak svoji odpověď zformulovat.
"Áno. Ničemu jinému sem se nevěnoval, tak nějak mi to nesedlo. Ovšem... nepochybuju o tom že kdybych se do toho obul zvládl bych po tréninku i Taijutsu či Genjutsu... jen jsem to nikdy neudělal... zatím tedy. Zaměřuji se na střední až velkou vzdálenost a většinu života jsem trénoval svoji chakru a její používání, ostatně toho byla moje rodina plná." Řekl jsem s mírným úsměvem. Až na občasný zásek a nějaké to zamyšlení jsem odpověděl docela dobře. O té Chakře to byla pravda. Otec i bratr byli specialisté v tomhle oboru. Oba dva měli velkou zásobu chakry a pomocí ní dělali velké věci. Já jsem sice tak úspěšný nebyl ale nějaký talent jsem v tomhle oboru zdědil.
Strana 1 z 3 • 1, 2, 3
Naruto Stories: The Revolution :: Off-topic :: Archiv :: Naruto Stories: The Revolution :: Herní místnosti :: Rengo Kyowa :: Hi no Kuni
Strana 1 z 3
Povolení tohoto fóra: